Tog til Kołobrzeg

Tog til Kołobrzeg

3 minutters læsning

Togbilletter til Kołobrzeg

Kołobrzeg, også kendt som Kolberg, er en polsk kystby, som faktisk ikke ligger langt ret væk fra Danmark.

Du kan ikke tage toget direkte dertil, men du kan sejle fra Bornholm og fortsætte togrejsen ud i Europa.
Der er forbindelser til de fleste større polske byer, og Kołobrzeg er en destination, som klart kan anbefales.

Klimabelastning København – Kolobrzeg

tog til kolobrzeg
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.

Til og fra Kołobrzeg med tog

Som nævnt i begyndelsen kan du ikke taget toget direkte til Kołobrzeg. I stedet kan du sejle med færgen fra Bornholm. Med 2 stop (et i Hamborg og et i enten Stettin eller Poznan) kan du dog alligevel nå byen med tog, så længe du ikke har noget problem med lidt længere rejsetid.

Kołobrzeg er oplagt at inddrage på en Interrail-rejse i det centrale eller østlige Europa. Du kan nemt komme dertil fra de øvrige polske byer, og det er bestemt oplevelsen værd. Kołobrzeg er en by, der kan opleves på bare én dag, men som kan nydes i flere uger. Derfor er der plads til fleksibilitet, når du skal planlægge en rejse dertil.

Oplev Kołobrzeg – 3 ting du ikke må gå glip af

Byen er et populært rejsemål. Især blandt polakker, tyskere og danskere. Det skyldes især den gode beliggenhed ud til Østersøen, samt det smukke historiske centrum. Kołobrzeg betragtes normalt som en af Polens flotteste byer, og derfor er der rigeligt med ting at se og lave.

1. Havnen

Kołobrzegs havn er et utroligt dejligt sted, hvor det er hyggeligt at gå rundt. Der er en god stemning, og du har flere ting at lave, da havneområdet byder på en del forretninger og markeder.

Desuden ligger det kendte fyrtårn lige i nærheden af havnen, og der er også strand i området. Du kan altså opleve alt dette på få timer ved at tage en tur til byens kystområde.

2. Kołobrzegs domkirke

Den største kulturelle seværdighed i Kołobrzeg er uden tvivl katedralen. Den kaldes også for den gotiske domkirke, netop på grund af den unikke gotiske stil. Domkirken er fortsat under genopbygning fra tidligere skader, men den er stadig flot og lokalbefolkningen er stolte af den. Du finder en kæmpe skulptur foran kirken, som symbol for Kołobrzegs tusindårige historie.

I øvrigt er domkirken omringet af adskillige andre traditionelle seværdigheder, så du kan se en del i området. Den gotiske stil er meget fremtrædende, også i form af det rektangulære torv, samt store dele af arkitekturen i byens gamle del.

3. Det polske militærmuseum

Kołobrzeg har altid været en vigtig by fra et militært synspunkt. I løbet af årene har byen hørt til en del forskellige nationer og stater, men den har altid været vigtig grundet beliggenheden ud til Østersøen. Især for tyskerne var det en vigtig militærby, og efter byen kom tilbage i polske hænder, har den haft samme betydning for dem.

Derfor er der i dag et kendt og flot militærmuseum i Kołobrzeg. Det er en af de bedste attraktioner i byen, da udstillingerne byder på masser af historiske våben, køretøjer og fly. Du kan lære en del om byens historie ved at besøge stedet.

Luk menu
×

Kurv