Tog til Stettin

Tog til Stettin

Tog til Stettin

Stettin er en stor havneby, der ligger utroligt tæt på den tyske grænse. Den omtales ofte som Polens Paris, da den byder på rigtigt mange smukke seværdigheder, og da den har en rig historie med masser af kultur.

Du kan tage toget til Stettin, om end du bør forvente et skifte eller to undervejs. Der er gode forbindelser til resten af Polen, og der er også regelmæssig togtrafik mellem Stettin og Berlin, selvom det går ret langsomt. Ikke desto mindre er det en oplagt destination på en togrejse – især de længere af slagsen, som for eksempel Interrail.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Stettin

Der går ingen direkte togruter mellem nogle danske byer og Stettin. Derfor kan du være sikker på, at du skal skifte tog undervejs. Et skifte i Hamborg eller Berlin er oplagt, men vær opmærksom på, at turen over den tysk/polske grænse går ret langsomt. Et alternativ er at sejle til Kołobrzeg og derefter tage toget videre til Stettin.

Når først du er ankommet til Stettin, er det heldigvis nemt at komme videre igen. I hvert fald hvis du gerne vil til en anden polsk by – her finder du nemlig masser af forbindelser, og du kan nemt komme rundt i Polen. Mange kombinerer en tur til Stettin med en tur til Poznan, Gdánsk eller Warszawa. Togstationen ligger helt centralt i byen, så den er aldrig svær at finde.

Det kan du opleve i Stettin

til stettin med tog

De Pommerske Fyrsters Slot

Umiddelbart det mest majestætiske sted du kan besøge i Stettin. Slottet fungerede som residens for de pommerske fyrster. Det er kæmpestort: Med fem fløje, fire tårne og to gårde er der rigeligt at se. Fra tårnene kan du kigge ud over hele Stettins centrum, så det bør helt klart opleves. I en af gårdene er der et astronomisk ur, som stået siden 1693.

Under 2. Verdenskrig blev slottet beskadiget, men ikke helt ødelagt. Kort efter krigen begyndte man at genopbygge slottet, og i dag står det i sin fornemme, klassiske renæssancestil.

togbilletter til stettin

Stettins koncertsal

Videre fra noget gammelt til noget nyt – nemlig Stettins koncertsal. Den har et nyt, modernistisk design og minder på ingen måde om resten af bybilledet. Derfor trækker koncertsalen masser af opmærksomhed til sig blandt arkitekturinteresserede.

Oplevelsen er selvfølgelig ikke komplet, før du har været en tur indenfor. Der spilles primært klassisk musik, og koncertsalen benyttes især af byens kendte orkester, der regelmæssigt giver nogle fremragende præstationer. Stettins koncertsal er blevet det moderne symbol på byen.

seværdigheder i stettin

Stare Miasto (den gamle bydel)

Den gamle bydel i Stettin er måske slet ikke så gammel – i hvert fald ikke i den reelle form, som vi ser den i dag.

Stare Miasto var i hundredvis af år centrum for handel og politik i Stettin. Men bydelen blev fuldstændig destrueret under 2. Verdenskrig, og i modsætning til andre polske byer blev der ikke lavet nogen omgående genopbygning.

Først i 1994 begyndte man at rekonstruere bydelen, og faktisk er den ikke helt færdig endnu. Men det er stadig et smukt område, belagt med brosten og med flere interessante seværdigheder, som fx rådhuset og bymuseet. Der er desuden mange hyggelige spisesteder i området.