Tog til Bratislava

Tog til Bratislava

Tog til Bratislava

Bratislava er den største by i Slovakiet. Den ligger tæt ved både den østrigske og den ungarske grænse, og tidligere var Bratislava da også en del af imperiet Østrig-Ungarn.

Dengang var byen kendt under det tyske navn Pressburg. I dag er Bratislava en by med en høj levestandard, som har flotte historiske seværdigheder, samt mange moderne attraktioner. Via Hamborg og Wien kan du komme til Bratislava med tog – samtidig er byen et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil videre til andre destinationer i det centrale eller østlige Europa.


Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet? Send os en mail på kontakt@interrailguide.dk

Til og fra Bratislava

Den nemmeste vej med tog til Bratislava er først at tage toget fra Danmark til Hamborg, derfra tager du et nattog direkte til Wien, som ligger ganske tæt på Bratislava.

Der er en direkte togforbindelse mellem Wien og Bratislava. Det tager kun lidt over en time, og billetterne er enormt billige. Derfor er det også oplagt at besøge begge disse byer på samme rejse. Den samlede tur fra Danmark til Bratislava kan klares på 17-18 timer i alt, hvis du følger denne ruteplan.

Hvis du har mod på endnu mere, kan du enten udforske flere dele af Slovakiet ved at rejse østpå: For eksempel mod Košice (landets næststørste by) eller bjergene centralt inde i landet. Slovakiet ligger midt imellem flere andre lande, og en tur til Budapest i Ungarn, Krakow i Polen eller Lviv i Ukraine kan også nemt arrangeres. Togforbindelserne i Slovakiet er ikke de hurtigste, men de fungerer fint, og der er mange ruter til nabolandene.

Forbindelser fra Frankfurt Am Main

TilRejsetidAfgange per dag
Budapest 2t 2318
Wien 1t 06m 19
Prag 3t 55m21
Brno1t 20m23
Salzburg Hbf 3t 42m24
München 5t 31m20
Krakow 6t 55m55
Linz 5t 34m 24
Ljubljana 7t 29m8
Pandorf Ort1t 02m 31
Berlin 4t 06m 12
Warszawa 7t 01m11

Oplevelser i Bratislava

Bratislava har en lang og stolt historie bag sig: Der er adskillige flotte seværdigheder, der efterhånden er flere hundrede år gamle. Omvendt har Bratislava også oplevet fin vækst over de seneste år og er blevet en væsentlig kulturby i regionen. Derfor er der også mange moderne attraktioner.

tog til bratislava

Bratislava Slot

Dette fornemme slot er utvivlsomt en af de bedste attraktioner i Bratislava. Det ligger på den såkaldte slotsbakke, som har været beboet lige siden stenalderen, og som ligger godt 15 minutters gang vest for det historiske centrum.

Mens der altid har været bebyggelser på bakken, så var det først i middelalderen, at det nuværende slot blev bygget. Det blev ødelagt i 1811 som følge af en brand, men da man havde detaljerede tegninger og malerier af slottet, blev det genopbygget i præcis samme stil igen senere.

Bratislava Slot er stort og byder på hele fire tårne. Når du står på slotsbakken, har du en formidabel udsigt – faktisk kan du se helt til Østrig og Ungarn, når vejret er klart.

seværdigheder i bratislava

UFO-tårnet

En lidt mere unik og besynderlig bygning i Bratislava er UFO-tårnet. Et modernistisk observationstårn, som ligger på den sydlige del af Donau-floden, og lige op til hængebroen som forbinder Bratislavas gamle bydel med nabolaget Petržalka.

Toppen af tårnet ligner ganske rigtigt en UFO. Du kan komme op i tårnet via en elevator, der på kort tid bevæger sig 95 meter op. Her er der observationsdæk og restaurant – det er dog vigtigt at du laver en reservation på forhånd, hvis du gerne vil spise i restauranten. Tårnet blev bygget i 1972 og det har imponeret byens turister lige siden. Det er umiddelbart den mest fascinerende attraktion i Bratislava.

togbilletter til bratislava

Det Gamle Rådhus + gåtur i centrum

I Bratislavas historiske bydel finder vi Det Gamle Rådhus. En smuk bygning, både indvendigt og udvendigt. I dag huser rådhuset det populære bymuseum, der er dedikeret til Bratislava. Det er enormt interessant at se – de bedste udstillinger er i kælderen, men glem ikke at gå en tur op i rådhusets tårn, når endelig du er derinde. Her får du en flot udsigt over det historiske centrum.

Når du er færdig med rådhuset og det tilhørende bymuseum, kan du passende vandre lidt rundt i centrum. Enten på egen hånd, hvor du kan nyde byens stemning i dit eget tempo – eller sammen med en guide, som kan fortælle mere om Bratislava og vise dig de vigtigste steder.

Togstationer i Bratislava

Bratislavas centrale togstation, Hlavná stanica, står for størstedelen af togtrafikken til og fra byen. Faktisk er det en overraskende imponerende togstation, som både er åben dag og nat, og som har gratis Wi-Fi, skabe med lås, toiletter og restauranter med buffet.

Stationen nævnes ofte som “Bratislava hl.st.” i internationale oversigter, når du skal bestille billet eller kigge på rejseplan. Det er værd at være opmærksom på.

Der er også andre stationer i Bratislava: De to øvrige er Petržalka og Železná, men det er formentligt kun den store centrale togstation, som du kommer til at benytte.

Bratislava som Interrail destination

Bratislava fungerer rigtigt godt som Interrail destination. Den ligger enormt tæt på byer som Wien og Budapest, så det er oplagt at inddrage Bratislava som en del af en længere centraleuropæisk rejse.

Et Interrail-pass er som udgangspunkt gyldigt i alle tog i Slovakiet. Indimellem er det dog nødvendigt med pladsbillet: For eksempel til nogle EuroCity og InterCity tog, til alle nattog og til visse internationale strækninger.

Pladsbillet er ikke nødvendigt ved strækningen mellem Bratislava og Wien. Det er heller ikke nødvendigt når du rejser til Prag med RegioJet-toget.

Med EuroCity til Budapest er det anbefalet med pladsbillet, men ikke et officielt krav.

Du skal til gengæld booke pladsbillet ved siden af dit Interrail-pass, hvis du rejser med tog til Tyskland eller Polen: Ved disse internationale strækninger er det altid et krav.

Hvis du ønsker at booke Interrail-pass eller pladsbilletter, kan du gøre det her hos Interrailguide.dk. Du kan også søge efter helt almindelige togbilletter, hvis det er det, du foretrækker. Kontakt os hvis du har brug for hjælp til planlægningen – på den måde kan vi lave en god rejseplan.

Rejs frit i Europa!

Rejs frit i 30 europæiske lande med Interrail Global Pass.
Du kan selv sammensætte din billet efter dine rejsebehov.

Nemt, enkelt og billigt.