Interrail overnatning

Interrail overnatning

Telt, sofa eller seng?

En stor del af planlægningen af din interrail er at finde ud af, hvor du skal bo. Der er mange forskellige muligheder for at finde overnatning, og med de sidste års fokus på deleøkonomi er der kommet endnu flere og billigere alternativer til de traditionelle overnatningssteder.

Camping

interrail overnatning camping

Mange interrailere benytter sig af campingpladser til overnatning på interrail. Camping er et billigt (nogle steder gratis) og fleksibelt alternativ til hoteller og hostels.

Nogle campingpladser tilbyder, at du kan leje et telt på pladsen, men det er i de fleste tilfælde nødvendigt selv at have et telt med i rygsækken. Du skal være opmærksom på, at campingpladserne ofte ligger i udkanten af byerne, modsat hostels, som ligger i centrum af byerne.

Vælger du at campere på din interrail, anbefaler vi, at du tager et telt med, som er nemt at slå op og pakke sammen og ikke fylder for meget i rygsækken. Et godt bud er dette telt fra Backpackerlife. Det kan også være en rigtig fornuftig investering at tage en lampe med, så du er sikker på at kunne finde rundt i teltet når det bliver mørkt. En pandelampe klarer opgaven perfekt og fylder stort set ingenting i din taske.

Couchsurfing

Couchsurfing

Couchsurfing er et relativt nyt fænomen, som går ud på at du kan sove på sofaen hos lokale rundt om i verden.

Formålet med couchsurfing er at promovere en udvidet international og kulturel forståelse i bytte for en seng. Vælger du dette som overnatning på interrail, er du sikker på at møde lokale, som kan give dig oplevelser, du ikke ville opleve på et normalt hotel. Husk at køre god stil og tag en lille værtsgave med til din vært.

Airbnb

Airbnb europa togrejse

Airbnb er som couchsurfing et relativt nyt fænomen, hvor private udlejer værelser, hele lejligheder, huse eller slotte (for dig med et meget stort interrail budget) til rejsende.

Airbnb tilbyder overnatning i næsten alle lande, så du kan med garanti finde et sted til din interrail overnatning. Lejer du gennem Airbnb, får du også større mulighed for at opleve en mere autentisk atmosfære, væk fra turismen i det område du bor i.

Hostels

interrail hostels

Hostels er typisk billigere end hoteller, og ved du hvad du skal kigge efter, kan du mange gange finde hostels i hotel-niveau til den halve pris af et hotel.
En af de fede ting ved hostels er at det typisk er backpackere der booker her, så der er rig mulighed for at møde nye mennesker og vi har selv oplevet flere gange at ende med at rejse videre med nye mennesker som vi har mødt på hostels.

Mange hostels tilbyder både dorms (sovesale) og enkelt/dobbeltværelser. Dorms er en rigtig god og sjov måde at spare penge på, samtidig med at du får mulighed for at møde andre rejsende og lære dem at kende. Hvem ved, måske ligger din nye bedste ven i køjen over dig.

Er du mere til at have et enkeltværelse, er dette også muligt på mange hostels. Det kan anbefales at booke mindst et par dage i et privat værelse på din interrail. At sove på dorms er hyggeligt, men hvis du er afsted i en måned kan det også være rart at kunne trække stikket og nyde ensomheden. Dog er prisen for et privat værelse typisk en del højere end dorms, så det er også et spørgsmål om din økonomi rækker til denne luksus.

Hoteller

interrail hotel

Er du til et liv i luksus, og er du gode venner med din bankrådgiver, så er hoteller stedet for dig, når du skal på interrail.

Hoteller er nok en af de dyreste muligheder for overnatning på interrail, men kan være en velkommen pause fra campingpladser, larmende tog og dorms. Rejser du uden for sæsonen, især i Østeuropa, kan der være rigtig store rabatter at hente på hoteller, så det er værd at undersøge om der skulle være råd til en dag eller to i luksus på din interrail.