Tog til Porto

Tog til Porto

Tog til Porto

Porto er ikke kun den næststørste by i Portugal, men også en by med en historisk fortid og så er den opført som UNESCOs verdensarv. De smalle og labyrintiske gader i den gamle bydel tager dig tilbage i tiden, mens de farverige vintagekvarterer får dig til at opdage nye trends og den unikke atmosfære i denne historiske, men moderne by. Byen fik sit kaldenavn ”City of Bridges” fra de seks broer, der spænder over Douro-floden, som løber langs Portos sydlige kant. Byens berømte portvin er det, der virkelig har fået besøgendes øjne op for Porto. Det er en pulserende by med maleriske gader, farverige bygninger og en livlig atmosfære.

Tog til og fra Porto

Vil du besøge Porto, er der mulighed for at rejse til den portugisiske by fra Danmark med tog. Du kan rejse med tog fra eksempelvis København og Aarhus på omkring 40 timer eller mere. Der er afgange fra flere af de store stationer i Danmark, så du kan finde en togtur, der passer ind i dine rejseplaner. På togturen gennem Europa vil du køre igennem flere europæiske storbyer, hvor du skal foretage togskift. Du kan derfor vælge at gøre turen længere ved at overnatte i enkelte byer for at se, hvad de har at byde på. I Tyskland skal du skifte tog i Hamborg, mens der i Belgien er togskift i Bruxelles. Du kører også gennem Frankrig, hvor togskiftet er i Paris og Hendaye i Spanien. Fra Hendaye kan du tage et tog direkte til Lissabon eller til Garda, hvor du finder flere daglige afgange til Porto.

Togforbindelser til og fra Porto

TilRejsetidAfgange per dag
Santiago de Compostela 6t 123
Paris 45t 39m 1
Vigo2t 22m2
Madrid 9t 00m3
Barcelona 12t 55m3
Viana do Castelo1t 01m9
Salamanca6t 03m1
A Coruña-San Cristovo8t 08m 2
Tui9t 44m1
Bordeaux42t 40m 1
San Sebastián12t 03m 1
Pontevedra 3t 03m2
London60t 10m1
Lyon 36t 27m1
Toulouse33t 29m2
Sevilla 13t 42m2
Bilbao14t 14m1
Bruxelles 52t 52m2
Lissabon 2t 50m11

Oplevelser i Porto

tog til porto

Ribeira-pladsen

Ribeira-pladsen er et historisk torv i Porto beliggende ved Douro-floden. Det er et sted, du ikke kan undlade at besøge, da det er inkluderet i det historiske centrum af byen samt på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er et meget magisk torv, hvor turister og lokale stimler til året rundt. Der er barer og restauranter rundt om hvert hjørne, og du får den perfekte udsigt til den ikoniske Luís I-bro herfra. Og hvis du går op gennem arkaderne, finder du labyrintiske smalle gader og trapper mellem pastelmalede huse. Ribeira-pladsen er blevet restaureret en smule gennem årene, og i dag finder du flere informationstavler, som er blevet opsat for at fortælle dig mere om distriktets forretninger, historie og karakter.

seværdigheder i porto

Dom Luís-broen

Denne jernbro åbnede i 1886 og er i dag blevet et industrielt symbol for Porto. Broen blev lavet af den tyske ingeniør Théophile Seyrig, der stiftede Eiffel Company. Dom Luís-broen krydser de stejle bredder af Douro-floden og har en højde på næsten 45 meter. Broen har to niveauer, hvor du kan skimte Ribeira-pladsen fra det øverste niveau. Og hvis du stadig ikke har set nok, kan du krydse det nederste niveau, som er beregnet til fodgængere og lokal vejtrafik.

togbilletter til porto

Clérigos tårn

Clérigos-tårnet er en af de mest ikoniske bygninger i Porto. Går du op i tårnet, får du en fremragende udsigt over hele byen. Her skal du gå op ad omkring 240 små trin, men til gengæld vil du opleve en udsigt, der er det hele værd. Tårnet er en del af kirken Clérigos, som er en ældre barokbygning.