Tog til Bar

Tog til Bar

Tog til Bar

Bar er en af de mest turistvenlige byer i Montenegro. Samtidig er det en af de få byer i landet, som har gode togforbindelser, og hvor du endda finder en direkte international rute. Bar er derfor et fint lille rejsemål, hvis du drager rundt i Sydøsteuropa og gerne vil have lidt tid ved det smukke Adriaterhav.

Til og fra Bar

Hvis du vil direkte til Bar fra Danmark, kan du forvente en lang tur. Som minimum skal du forvente at skifte i Hamborg, München, Zagreb og Beograd. Samlet vil turen tage et godt stykke over et døgn. Til gengæld er Bar et rigtigt godt rejsemål, hvis du i forvejen rejser rundt i Balkanlandene. For eksempel kan du udforske de omkringliggende dele med tog.

Da der går en direkte linje til Bar fra Serbiens hovedstad, Beograd, er det nemt at komme til Bar, når du allerede er i regionen. Bar har også en linje til Montenegros hovedstad, Podgorica. Turen tager omkring en time. Du kan forvente nogle utroligt smukke udsigter, når du rejser rundt i Montenegro med tog.

En anden mulighed for at komme til Bar er via Italien. Der går nemlig færger mellem Bari og Bar. Halvdelen af året byder også på en rute til Ancona. En anden mulighed er derfor at rejse med tog til Italien, og tage færgen videre til Bar, hvorefter du fortsætter eventyret rundt i Sydøsteuropa.

Det kan du opleve i Bar

Bar er en forholdsvis lille by (42,000 indbyggere i hele kommuneområdet), men der er mange fine seværdigheder. Vi har nedenfor opridset nogle af de bedste ting du kan opleve i byen:

den gamle bydel

Stari Bar

Stari Bar er den gamle bydel, hvor vi finder flere ikoniske bygninger. Den ligger faktisk en smule uden for Bars nye bydel, men der er ikke synderligt langt. I Stari Bar kan du blandt andet se muren rundt omkring byen, den gamle domkirke, akvædukten, samt udsigten op til bjerget Rumija. Det er formentlig det område i regionen, hvor der er mest historie og flest forskellige ting at se.

seværdigheder i bar

Mirovica-træet

Mirovica er navnet på et oliventræ, som menes at være et af de ældste i verden. Det ligger i Bar, og træet har haft stor historisk betydning for de lokale. Mange legender og traditioner er relaterede til Mirovica, og i mange år var det en samlingsplads, hvor man lavede fredsaftaler med sine fjender. Navnet ‘Mirovica’ kommer også af ordet ‘mir’, som betyder fred. Træet har været statsbeskyttet siden 1950’erne, men du kan nemt tage forbi og se det.

strand bar

Sutomore

Sutomore er et populært strandområde lidt uden for Bar – og her vil du faktisk se flere turister end midt inde i byen. Sutomore har en lang, hvid strand hvor der er masser af plads. Selvom det kun er få mennesker, der bor fast omkring Bar og Sutomore, er det alligevel et område med et aktivt natteliv. Samtidig er det billigt at bo i nærheden af Sutomore-stranden: Unge mennesker fra Serbien og Montenegro rejser ofte dertil, når de holder ferie. Lige i nærheden af Sutomore finder vi den historiske Nehaj-fæstning, så der er altså også noget kulturelt at se i området.