Tog til Sofia

Tog til Sofia

Tog til Sofia

Sofia er Bulgariens hovedstad, og med sine 1,2 millioner indbyggere er det ligeledes den største by i landet. Det er en af de ældste hovedstæder, du kan finde i Europa, da den kan dateres tilbage til det 8.århundrede f.Kr. Byen er fyldt med forskellige arkitektoniske stilarter, som består af en god blanding af gammelt og nyt. Der er masser af kultur, historie, smukke bjergområder, moderne butikscentre og et livligt natteliv gemt i byen. Og glem endelig ikke at smage på Bulgariens nationaldrik Rakia, når du besøger Sofia.

Tog til og fra Sofia

Når du skal rejse fra Danmark til Sofia, kan du med fordel tage toget hele vejen. Der er nemlig flere daglige afgange fra både København og Aarhus. Når du rejser med tog, har du mulighed for at nyde naturen og landskabet på din rejse. Da der ikke er et direkte tog fra Danmark til Sofia, har du chancen for at gøre et stop i de storbyer, du kører igennem. Du kan eventuelt tage 1 til 2 overnatninger, så du får oplevet andre byer og kulturer på vej derned.

Din togrejse kan eksempelvis gå fra København eller Aarhus til Berlin. Derfra kan du lave et togskift til Prag. Fra Prag bevæger du dig videre med tog til Wien, hvor du finder et tog til Budapest. Når du er ankommet til Budapest, kan du komme videre med tog til Sofia. Bulgarien grænser op til flere lande. Du kan f.eks. tag et smut til Istanbul i Tyrkiet fra Sofia. Denne tur tager ca. 9 timer med nattoget.

Oplevelser i Sofia

togrejse i bulgarien

Alexander Nevsky-katedralen

Alexander Nevsky-katedralen er indbegrebet af en storslået arkitektur. Katedralen er bygget i ny byzantinsk stil. Du finder en overdådig udsmykning inde i katedralen i form af mosaikker og vægmalerier, der er et betagende syn. Det antages, at Alexander Nevsky-katedralen er blandt de 50 største kirker i verden. Den kan rumme 10.000 mennesker på én gang. Katedralen stammer fra 1880’erne og blev oprindeligt dedikeret til de russiske soldater, der mistede livet i deres kamp under befrielsen fra det osmanniske styre.

togrejse østeuropa

Vitosha Mountain

Hvis du elsker naturen, og trænger til at komme lidt væk fra Sofia, bør du tage en tur til Vitosha Mountain. Vitosha Mountain er et 2290 meter højt bjerg, der ligger kun 15 kilometer fra Sofias centrum. Her kan du komme på lidt af et eventyr i form af vandreture om sommeren, foråret og efteråret. På din vandretur kan du finde blåbær, hindbær og vilde jordbær samt nyde den storslåede natur. Om vinteren er det muligt at komme ud at stå på ski på bjerget.

tog til sofia

Borisova Gradina-parken

Borisova Gradina-parken er Sofias mest berømte park. Parkens anlægning startede i 1884, hvor det var den schweiziske anlægsgartner Daniel Neff, der stod for projektet. Da parken er blevet opbygget gennem en årrække, har Alsatian Joseph Frei og bulgareren Georgi Dutev også været med til at anlægge parken. Det overraskende ved parken er, at de sidste anlægsgartnere hver især har udviklet videre på parken i respekt for den oprindelige plan.