Østeuropa og lidt vest

Østeuropa og lidt vest

[fullwidth background_color=”” background_image=”https://interrailguide.dk/wp-content/uploads/2017/04/togtur.jpg” background_parallax=”fixed” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center bottom” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”100″ margin_bottom=”100″ animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Historier fra interrail

[/fusion_text][/one_full][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”50″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][three_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Østeuropa og lidt vest

Jeg var afsted på interrail-tur med en ven i sommeren 11, hvor vi tog ruten København-Hamborg-Prag-Budapest-München-Frankfurt-Amsterdam-Berlin. Vi ville ud og rejse og tænkte at interrail er noget, som man bare skal prøve minimum én gang i livet.

Vi startede hos en ven som boede udenfor Hamborg. Hun mødte os i byen og viste os lidt rundt. Vi endte med at bo et par nætter hos hende i Lüneburg, som er en lille universitetsby 30 km uden for Hamborg, og som virkelig er et besøg værd! Det er en gammel smuk middelalderby med voldgrav og det hele som hovedsageligt er beboet af unge pga. universitetet der ligger i byen.

Fra Lüneburg gik turen til Prag. Her valgte vi at rejse med nattog fra Hamborg til Prag. Det kostede 150 kroner for reservationen af en køje – som var virkelig godt givet ud. Fordi vi rejste om natten mistede vi ikke en dag på transport.
Prag er en fantastisk flot by, men også relativt turistet. Det skal siges, at vi rejste i højsæsonen, så vi var selv lidt uden om det. I Prag er det helt klart værd at være kritisk på hotelområdet og måske ofre de ekstra penge på denne front. Vi endte med at bo på en nedlagt skole i et dorm i et klasselokale 45 minutters gang fra Centrum. Ikke super nemt når vi skulle til og fra byen.

Efter et par dage i Prag tog vi med et bumletog til Budapest. Turen tager 6 timer, så her var det godt at have et spil kort og en god bog med. Da vi ankom til Budapest fandt vi hurtigt ud af, at vi skulle have undersøgt valutaen i de forskellige lande vi skulle igennem. Hæveautomaten ville mindst printe os 500 ungarske penge. Efter en hurtig google søgning fik vi dog styr på kursen og turen fortsatte til vores hotel. Vi meldte os til noget turist pubcrawl fra hotellet som faktisk overraskede positivt. Vi havde lidt frygtet, at det ville være en plat turisttur, men fordi resten af de tilmeldte også var interrailere endte det med at være en super fed bytur. Det er magien ved interrail 🙂

Herfra gik turen til München og Frankfurt og herefter til Amsterdam. Vi tog et hurtigtog fra Frankfurt til Amsterdam. Igen en lille ekstraudgift til reservation, men penge godt givet ud. Efter et par dage i dejlige Amsterdam sluttede vi turen i Berlin inden vi tog et tog tilbage til København.

Vi var afsted i 3 uger i alt, hvilket var ret passende til en tur som denne. Vi gjorde det, at vi havde turen løst planlagt med lande vi vidste vi ville besøge, men vi bestilte hoteller on-the go. Det giver en god fleksibilitet på turen selvom udgifterne selvfølgelig er lidt højere, end hvis man bestiller alt i god tid. Vi skulle f.eks have været til venedig oprindeligt, men efter et par dage i Budapest ville vi hellere vestpå. Så her var det fedt, at vi ikke havde bestilt hotel i forvejen.

Alt i alt endte vi med at smide 15.000 hver for turen, men det skal siges at vi var to fyre afsted og var i byen hver dag og sparede ikke på restaurantbesøg. Så vores tur kunne garanteret have kostet det halve med lidt mere planlægning og lidt mindre alkohol :)[/fusion_text][fusion_text]<< Find flere historier fra interrail[/fusion_text][/three_fourth][one_fourth last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Del din historie

Har du lyst til at fortælle om din interrailtur så er du velkommen til at sende den ind til os. Skriv din historie i formularen og del dine erfaringer med andre interrailere.

[contact-form-7 404 "Ikke fundet"][/fusion_text][/one_fourth][/fullwidth]