Flyforsinkelse

Flyforsinkelse

Flyhjælp – forsinkelse af fly og din erstatning

Efter flere dages rejse, er du forhåbentlig mættet med en masse positive indtryk. Når turen går retur til Danmark igen, kan det dog føles uoverskueligt, at skulle hele vejen hjem med tog fra Sydeuropa. Her er der dog hjælp at hente med billige flyafgange. Er dit fly aflyst eller forsinket skal du dog kende dine rettigheder.

Du har ret til økonomisk kompensation hvis dit fly er aflyst.

Din kompensation afhænger af flere faktorer: Rejsens længde, hvor tæt på afrejsetidspunktet modtager du info om at flyet er aflyst? hvor hurtigt flyet kommer frem til destinationen, hvis ikke du afbryder rejsen.

Du har ret til følgende ved flyaflysninger:

  • For flyvninger under 1500 km har du ret til 250€
  • For flyvninger over 1500 km., og for flyvninger mellem 1500-3500 km. uden for EU. Kompensation: 400€
  • For flyrejser længere end 3500 km. er du berettiget til 600€
Få hjælp hvis dit fly er forsinket
Kend dine rettigheder når dit fly er forsinket.

Hvis dit fly er forsinket i mere end 3 timer, har du krav på erstatning. Dvs. du har krav på kompensation, hvis dit fly ankommer mere end 3 timer senere til dit endelige bestemmelsessted, end det ellers oprindeligt var planlagt. Her gælder det samme økonomiske plaster som ved forsinkelse:

  • For flyvninger under 1500 km har du ret til 250€
  • For flyvninger over 1500 km., og for flyvninger mellem 1500-3500 km uden for EU. Kompensation: 400€
  • For flyrejser længere end 3500 km. er du berettiget til 600€

Hvor lang tid tager det at få erstatning for et forsinket fly?

Der kan desværre gå fra måneder til år førend, du får din endelige erstatning.

Grunden til dette er desværre, at flyselskaberne ofte prøver at trække pinen ud så længe som muligt, da de fleste så vælger at droppe sagen. Det er her, at vi anbefaler dig at få professionel hjælp, så du ikke selv skal stå med alt tovtrækkeriet med det pågældende flyselskab.

I dag findes der heldigvis flere selskaber, der tilbyder deres hjælp ved flyforsinkelser.

Disse har vi selv erfaring med og anbefaler.
– Airhelp
– Flyadvokat
– Flightbuddy

Ved særlige tilfælde får du ikke erstatning

Hvis dit fly er forsinket af en usædvanlig hændelse, har dit flyselskabet ret til ikke at udbetale dig erstatning.

Vejret: 
Husker du askeskyen på Island? Flyselskabet er selvsagt ikke herre over dårligt vejr, og der kan i denne forbindelse ikke kræves erstatning.

Strejke: 
Strejker medarbejderne i lufthavnen, kan der desværre heller ikke forventes nogen form for kompensation. Vi anbefaler dig dog at prøve dit forsikringsselskab. Generelt er strejke og lockout en direkte undtagelse i betingelserne. Dog kan selskabet i visse tilfælde hjælpe med en form for erstatning.

Hvad med overbooking?

Det sker ofte, at flyselskaber overbooker flyene. Det kan blive et problem, hvis man er dén, der bliver nægtet boarding. Igen er der dog en kompensation at hente.

Samme regler gælder som ved almindelig flyforsinkelse.

Du kan altså få kompensation, hvis du bliver mere end tre timer forsinket på grund af overbookingen. Selskabet vil typisk ombooke dig til en senere afgang, men de skal desuden tilbyde dig muligheden for at få pengene retur, hvis situationen får dig til at afbryde rejsen.

Du har også ret til måltider

Med mere end tre timers forsinkelse – eller ombooking – har du ret til mad og forfriskninger i lufthavnen. Det er sjældent, at flyselskaberne giver kompensation med det samme, så gem på kvitteringerne og vær klar til at dokumentere senere.

Professionel flyhjælp anbefales stærkt

Det kan være uoverskueligt at skulle tage sig af processen selv. Både fordi det er svært at være 100% inde i de specifikke regler som privatperson, men også fordi flyselskaberne gør, hvad de kan for at undgå at skulle betale.

Brug derfor en professionel service – det betaler sig altid. Flyhjaelp.dk er en yderst kompetent service, så vi anbefaler dig stærkt at benytte dig af dette site.

Fly og interrail – derfor er det relevant

De fleste Interrail-rejsende tænker ikke synderligt meget på fly, når de suser igennem Europa med tog. Der er som regel fokus på noget helt andet – nemlig det at rejse rundt og få oplevet en række fantastiske steder.

Faktum er dog, at mange rejsende drager ud i Europa og ender med at tage et fly hjem, når det hele er slut. Efter Interrail-kortet er udløbet, kan det være, at en hurtig flyvetur er mere attraktiv end endnu en lang togrejse – det ses i hvert fald ofte.

Af den grund er der en vis forbindelse mellem flyrejser og Interrail, som er værd at være opmærksom på. Selvfølgelig er der ingen grund til at bekymre sig om flyforsinkelser, mens du er af sted. Det handler trods alt om at nyde rejsen. Med den formodning, at du er på interrail fordi du er særdeles rejseglad, er det altid smart at kende til de generelle regler angående kompensation ved flyforsinkelse. Det kan blive relevant engang i fremtiden, da flybranchen til tider kan være uforudsigelig.

På den måde er du hurtigt klar, hvis et uheldigt scenarie skulle udfolde sig.


Interrailrejse

Sådan planlægger du den perfekte interrailrejse (2023 guide)

Hvis du går og overvejer at tage på en interrailrejse i løbet af 2023, så er du kommet til det rette sted. Vi vil i løbet af denne artikel dele vores bedste råd og tips til at planlægge en succesfuld ...
Gå til artikel