På tur med kæresten

På tur med kæresten

På interrail rejse med kæresten

Da min kæreste og jeg blev færdige med 3G i sommer, besluttede vi os for at tage ud at rejse. Vi ville gerne på en længere tur, men synes ikke at vi havde den store pengepung til f.eks. en længere tur til Østasien på daværende tidspunkt. Vi kom derfor til den konklusion, at en billig men samtidig spændende rejseform kunne være interrail.

Vi besluttede os for at tage til Østeuropa for (forhåbentlig) at undgå det værste mylder af turister, men også fordi det var billigere: Vores rute var som følgende: Prag (Tjekkiet) – Warszawa (Polen) – Bratislava (Slovakiet) – Ljubljana (Slovenien) og til sidst Wien i Østrig inden vi fløj hjem til København igen.

Alle byerne havde meget at byde på, men specielt Prag blev vi ekstra tiltrukket af. I Prag så vi bl.a. Karlsbroen, som har stået der siden det 15 århundrede. Broen går i øvrigt over Vlata som er Tjekkiets længste flod. Udover det er det også et must at se Prags gamle bydel: Stare Mesto. Her finder man mange af Prags historiske seværdigheder. Et super spændende område, der absolut kan anbefales. Prag byder på meget andet og ikke mindst billig og god øl:-) Selvom det indenfor de seneste år er blevet dyrere, er byen stadig meget billigere end f.eks. København.

Den næste by, som jeg absolut også kan anbefale er Wien. Østrigs hovedstad er en historisk by. Bl.a. var det her de første caféer i verden opstod. Kommer din interrail tur forbi Wien, så er det et must at se Kejser Paladset, som er et arkitektonisk perle. Som man næsten kan tyde af navnet var det her kejserne holdte til indtil 1. verdenskrig. Hofburg som slottet hedder synes jeg personligt er på niveau med Buckingham Palace og Versailles. Så absolut et must see.

Efter vi var blevet mætte af indtryk i de forskellige europæiske byer, var det tid til at komme hjem til København igen. Denne gang var det ikke med tog, men derimod med fly. Til folk der er skeptiske om det at køre i tog, kan jeg kun sige, at de europæiske er bedre end DSB. Udover det møder man flere interessante folk på turen, som også ligesom en selv er på vej ud at rejse. For vores vores eget vedkommende var det også en super fed del af vores interrail tur. Efter vores tur på interrail, kan jeg kun anbefale andre at prøve det samme.

Har du lyst til at fortælle om din interrailtur så er du velkommen til at sende den ind til os. Skriv din historie i en mail og send den til kontakt@interrailguide.dk