Anmeldelse: Den grønne rejse

Anmeldelse: Den grønne rejse

Den grønne rejse

Pris
Hjemmeside
Udvalg

Samlet vurdering

Firmaet er stadig i opstartsfasen og vurderingen vil sandsynligvis ændre sig som udvalget af rejser bliver større.

3.3

Anmeldelse: Den grønne rejse

Den grønne rejse vil forsøge at få flere til at rejse bæredygtigt. Både i forhold til transportform og indkvartering. Alt dette for at bidrage til gøre verden til et bedre sted at leve – Både for os og vores efterkommere.

Den grønne rejse tilbyder (u)traditionelle pakkerejser som vi kender det, fra selskaber som Spies og Apollo, dog med bæredygtighed som udgangspunkt. I skrivende stund kan man på deres hjemmeside finde kategorier som “Grøn Charter”, “Rejsen med virksomheden” og temarejser som de kalder “Rejser med indhold”

Udvalget hos Den grønne rejse

Den grønne rejse er nystartet og har indtil videre kun en enkelt pakkerejse tilgængelig. En skitur med tog til Åre med indkvartering. Rejsen går fra Malmö st. til Åre st. med Snälltåget og inkluderer overnatning på et af to hoteller, samt et liftkort til hele Åreområdet. Tilsyneladende skal man selv sørge for transport til Malmö st. hvilket kan bidrage til at gøre rejsen lidt uoverskuelig på trods af at alt andet er arrangeret for dig.

Det er tydeligt at bureauet har planer om at tilbyde mange flere rejser, som vi er spændte på at følge med i (og måske på).

Bureauets tema

Den grønne rejse tilbyder et bæredygtigt alternativ til den traditionelle charterrejse. Du kan ikke finde rejser med fly på hjemmesiden – i hvert fald ikke endnu – da der endnu ikke er flyselskaber som ikke har “Sort fuel” i tanken, som bureauet siger. I stedet vil rejsen foregå med bus, tog og eventuelt el-biler. Det primære fokus vil være bæredygtige rejser som nemt kan nås inden for rimelig tid fra Danmark. Her nævnes Sverige og Tyskland blandt andre.

Vi er store fans af deres formulering “Tiden er der – det er bare om at udnytte den ordentligt” med opfordringen til at få en god snak, spille et brætspil eller bare tage sig en lur.

Online brugervenlighed

Hjemmesiden er lys og indbydende med store flotte billeder. Der er dog endnu ikke specielt meget indhold på siden, men dette hænger sandsynligvis sammen med bureauets unge alder. Den information der er, er dog fyldestgørende og let læselig og giver god information omkring hvad en rejse indeholder.

Det er nemt at finde muligheder for at kontakte bureauet gennem en af de mange kontaktformularer på siden. Dog kan det være lidt uklart, hvordan man reelt kan bestille en rejse.

Priser hos Den grønne rejse

Den grønne rejse tilbyder ikke det man vil kalde studievenlige priser. Den billigste rejse vi kan finde på siden er 21.700 for 2 voksne i 8 dage i Sverige med tog. Hotellet som er inkluderet i prisen ser indbydende ud, men over 20.000 for to personer kan nok desværre virke afskrækkende på nogle, uanset om man er klimabevidst eller ej. Det skal dog siges at man også får liftkort med i prisen.

Der tilføjes løbende nye rejser til siden, så det kan være at vi i fremtiden ser mere spiselige priser.

Konklusion

Den grønne rejse støtter op om et af de vigtigste tiltag vi kan tage for at nedbringe vores co2 aftryk, og det er rart at se at der er fortsat fokus på at motivere rejsende til at tænke over hvilken rejseform man vælger. Udvalget er begrænset lige nu, hvilket trækker ned i vores vurdering, men vi håber på at det bliver større som bureauet udvikler sig.

Bureauets præsentation af rejserne er indbydende og man får lyst til at tage afsted. Desværre er priserne, som vi tit ser på togrejser, lidt i den høje ende. Men hvis du har tegnedrengen i orden og gerne vil gøre noget for klimaet, uden at skulle planlægge det hele selv, så er Den grønne rejse et rigtig fint sted at starte.

Har du handlet hos Den grønne rejse vil vi meget gerne høre om din oplevelse. Skriv til os på kontakt@interrailguide.dk. “Anmeldelse” er vores serie af indlæg, hvor vi forsøger at skabe et overblik over de mange tilbud, der er til forbrugere som vil planlægge en togrejse.