Studerende på interrail

Studerende på interrail

Studerende på interrail

Vi har interviewet Kirstine Krogslund, der var afsted på interrail i sommeren 2016 med to veninder. Udover at få nogle fede rejseoplevelser er Kirstine også med til at drive Rejsefeber på Aarhus Studerterradio. Rejsefeber leverer nogle meget inspirerende podcasts, hvor du kan få god inspiration til din næste rejse.

Hvordan overnattede i på jeres interrail?

Vi brugte nattog to gange, men vi boede primært på hostels. Det var meget nemt at finde hostels samme dag, som vi ankom til byerne. Der er også nogle apps man kan bruge til at finde hostels i forvejen. Vi havde ikke telt med fordi campingpladserne typisk ligger uden for byen og det var nemmere at finde hostels inde i byen.
Hvis vi vidste vi skulle være i byen i flere dage brugte vi Airbnb. Det var lækkert at have egen lejlighed med køkken, så der var mulighed for at lave mad hjemme. Airbnb var mega fedt, fordi vi var flere mennesker, så det var rart at have et sted for os selv. Jeg tror, at hvis man rejser alene eller med en enkelt ven er hostels bedre, fordi der er større mulighed for at møde andre rejsende.

Hvad kunne du godt lide ved den ferieform med at rejse i tog?

Jeg kan godt lide at rejse i tog. Jeg synes det er hyggeligere end fly, men man skal have masser af tålmodighed. Som person skal man være forberedt på at skulle sidde og hygge sig med en podcast eller en god bog. I forhold til flyrejse er der virkelig stor mulighed for at opleve rigtig flot natur på interrail, så det kan helt klart anbefales at kigge ud af vinduet.

studerende på interrail

Hvad var din bedste oplevelse på din interrail?

Puha ja, hvad skal det lige være? Vi fandt en eller anden katolsk festival i Polen, hvor der rendte nonner og munke rundt i hele byen. Det var helt vildt mærkeligt, men også virkelig sjovt.
I Budapest havde vi også nogle rigtig gode oplevelser. Vi spiste på en virkelig fin restaurant der hed Borkonyha Winekitchen for ingen penge og prøvede også deres lækre kurbade.

Var der noget du ville ønske, du havde vidst inden du tog afsted?

Hvis jeg skulle ændre noget, så tror jeg, at jeg ville have planlagt mindre. Vi var meget fastlåste på vores rute inden vi tog afsted, fordi vi trods alt kun var afsted i 14 dage. Det der er fedt ved interrail er jo, at man selv kan styre hvor og hvordan.
I forhold til at vi rejste i Østeuropa ville jeg ønske, at vi havde vidst mere om kulturen og historien. Vi var rundt at se rigtig mange borge og bygninger, hvor vi ikke kendte historien bag, så vi gik nok glip af lidt på den front.

interrail budapest

Kunne du finde på at tage på interrail igen?

Ja, det kunne jeg godt! Men hvis jeg skulle afsted igen ville jeg tage afsted i længere tid og så sørge for at variere mellem by og strandferie. Jeg ville sørge for at prioritere at komme steder hen, hvor man kan koble mere af end man kan på en storbyferie.

Har du nogle råd til andre der skal på interrail?

Man skal helt klart tage afsted. Det er mega fedt og man kan godt gøre det ret billigt. Vi spiste ofte vores frokost i en park og købte maden i supermarkeder. På vores tur brugte vi ca. 4000 kroner hver udover billetten. Og så skal man lade være med at planlægge for meget og bare opleve hvad der sker og lade sig rive med i oplevelserne.


Bestil billige togbilletter her