Anmeldelse: Togrejse.dk

Anmeldelse: Togrejse.dk

Togrejse.dk

Pris
Hjemmeside
Udvalg

Samlet vurdering

3

Anmeldelse: Togrejse.dk

Togrejse.dk er et rejsebureau placeret i Thisted, som specialiserer sig i at sælge togrejser til nær og fjern. Togrejse.dk har en mission om at være et online billetkontor med udbud af rejser til både ind- og udland.

Bureauet har agentur hos flere europæiske selskaber og kan derfor i vid udstrækning tilbyde billetter til din rejse. Togrejse.dk er drevet af kompetente medarbejdere, som har stor kendskab til de forskellige muligheder for at rejse med tog. Størstedelen af deres billetter kan du få tilsendt på email, og du kan derfor i mange tilfælde slippe for lange leveringstider med posten. Ender du med at købe billetter, som ikke kan leveres på email, kan du vælge mellem flere forskellige leveringsformer.

Udvalget hos Togrejse.dk

Bureauet har et stort udvalg af togbilletter, busbilletter og billetter til færgeovergange i Europa. Du har desuden mulighed for at bestille billetter til grupperejser, samt billetter til og fra flere europæiske lufthavne. Gennem bureauets samarbejdspartnere tilbyder de også, eksempelvis, en herretur til Oktoberfest med tog. 

En af de bemærkelsesværdige ting ved Togrejse, er at de også kan levere billetter til Ukraine. Desuden kan du gennem siden købe rejsebogen Oplev Europa med tog af Britt Sallingboe.

Togrejse virker som en kompetent leverandør af billetter til ind- og udland. Det er dog ikke muligt at finde overnatningsmuligheder, pre-tickets til seværdigheder eller udstyr til din rejse gennem bureauet.

Bureauets tema

Togrejse er, sagt på jysk, et godt gammeldags billetkontor uden for meget fis og ballade. Her kan du få vejledning til din rejse og købe de billetter du har brug for. Alle medarbejdere er dansktalende og du kan handle i danske kroner. Der er dog mulighed for at betale med anden valuta, hvis du har brug for det. Bureauet tilbyder de lidt mere specialiserede billetter til dig der ønsker de mere ukonventionelle rejser. Du kan f.eks booke autotog, så du kan tage bilen med på din togrejse, eller du kan booke dig ind på en færge til Finland.

togrejse.dk i thisted
Bureauet har kontor på Thisted Station

Online brugervenlighed

Når man lander på Togrejses hjemmeside får man desværre indtrykket af, at deres hjemmesidedesign ikke er blevet opdateret i et godt stykke tid. Designet er meget mørkt – sort faktisk – og ser ikke umiddelbart indbydende ud. Man kan hurtigt blive i tvivl om hvordan man finder rundt på hjemmesiden, og især tilbage til hvor man var til at starte med. Navigationen virker tilfældig og du bliver på forsiden blot præsenteret for en masse billeder, der linker ind til korte informationsstykker, som så linker videre til en kontaktformular. Kontaktformularen skal benyttes for at lave en forespørgsel på din rejse. Det var ikke muligt for os at finde en side med nærmere oplysninger om bureauet.

Der er mulighed for at bestille nogle former for billetter gennem en webshop. I vores test af et køb af et interrailpass, var det muligt for os at sætte passagerens fødselsdag til en gang i år 2202, med billettens første gyldighedsdag i februar 1991. Man skal blot skrive datoerne i et tekstfelt og ikke vælge datoerne i en kalender, så det er nemt at lave en tastefejl, uden at systemet advarer om det. Det er en lille ting, men stadig noget man bør være opmærksom på når man bestiller sin billet.

Et stort minus ved hjemmesiden er at der ingen SSL-kryptering er. Udover at være god praksis, så skaber en SSL-kryptering et mere sikker miljø på hjemmesiden, hvilket især er vigtigt når man på siden skal oplyse sine personlige og kreditkort oplysninger.

Priser hos Togrejse.dk

Når du handler i hos Togrejse.dk i Thisted handler du uden gebyrer. Det vil sige at du finder billetterne til samme pris som hos jernbaneselskaberne. Dog er der et tillægsgebyr (timepris) på nogle pladsbilletter, hvilket er helt fair. Vi ved af erfaring at det kan være en større opgave at grave pladsbilletter frem.
En ting der er værd at nævne er, at hvis den billet du skal bruges handles fra jernbaneselskabet i euro, så har Togrejse fastfrosset deres vekselkurs til 7,7 kroner per euro. Det vil altså sige at du ender med at betale lidt ekstra på visse billetter. Det er ikke noget der vælter budgettet, men vi har fundet nogle billetter billigere hos andre udbydere som ikke har en fastfrosset vekselkurs.

Du kan vælge fire forskellige leveringsmetoder hos Togrejse. Levering til din adresse for 69 kroner, levering til GLS pakkeshop for 49 kroner, levering til et af Togrejses egne udleveringssteder for 39 kroner (levering inden 2 timer fra bestilling koster 100 kroner) eller afhentning på kontoret i Thisted som selvfølgelig er gratis.

Konklusion

Togrejse.dk kan levere kompetent rådgivning, selv hvis du har særlige ønsker. Umiddelbart kan det meste lade sig gøre og de er leveringsdygtige på rigtig mange parametre. Dog trækker hjemmesidens design og funktionalitet ned. Det manglende SSL certifikat gør oplevelsen mindre tryg og vi havde håbet på en “køb over XX kroner og få gratis levering.” Valutaomregningen er også en streg i bogen, ikke den største, men det gør at de på prisfronten bliver mindre attraktive.
Med det sagt, så er bureauet drevet af passionerede og dygtige mennesker, som kender togruterne i Europa som deres egen bukselomme. Vores indtryk er at man kan komme med sine ønsker og i de fleste tilfælde få dem fuldt opfyldt hos togrejse.dk.

Har du handlet hos Togrejse.dk vil vi meget gerne høre om din oplevelse. Skriv til os på kontakt@interrailguide.dk. “Anmeldelse” er vores serie af indlæg, hvor vi forsøger at skabe et overblik over de mange tilbud, der er til forbrugere som vil planlægge en togrejse.

Find billetter til din næste rejse her