Togtur til Firenze og Luca

Togtur til Firenze og Luca

Vi har interviewet Helle Schønberg om hendes oplevelser med at tage toget fra Danmark til Italien.

Hvordan gik ruten?

København – Hamborg – München. Fra München var det med nattoget Nightjet gennem Salzburg til Firenze.

Da jeg bestilte lidt sent, var der desværre ikke flere liggepladser, men i min kupe var vi alle 4 indstillet på at lægge sæderne ned og jeg fik dermed alligevel en soveplads:-)

Hjemtur

Jeg tog fra Luca kl. 9 om morgen til Bologna. I Bologna ventede jeg 3,5 time. Det var dejligt at vente her i stedet for i München, da vejret heldigvis var meget behageligt. Omkring 25 grader.

Hvor boede du på rejsen?

Jeg boede halvandet døgn i Firenze og 5 dage i Luca.

I Firenze overnattede jeg på Rezistenza Betta, et hyggeligt bed and breakfast i gåafstand fra stationen Santa Maria Novella.

Resten af dagene boede jeg i San Ginese, som ligger uden for Lucca, San Ginese er en meget hyggelig og stille landsby. Casa Serena, hvor jeg boede kan lejes gennem Airbnb.

Hvad oplevede du i Luca og Firenze?

I Luca så jeg bl.a. Luca Comics, som klart kan anbefales. Det er en årlig tegneserie- og spilkonvention, hvor der er omkring 90.000 udklædte. 

Jeg bed mærke i at selv om det er sent efterår, så er var der i Firenze stadig mange turister. Jeg tør næsten ikke tænke på hvordan det så kan være om sommeren.:-/ 

Der var nogle virkelig gode udklædninger til Luca Comics.
Hyggelige små gader i Luca.
Nogle fantastiske udklædninger de stillede op med i Luca.

Lidt om Luca

Lucca er en historisk by, som er beliggende i Toscana. Byen ligger tæt på Pisa og er kendt som byen med hundrede kirker på grund af dens store mængde historiske religiøse strukturer. Lucca er kendt i hele Italien for sine fantastiske middelalderlige bymure, der stadig omkranser det meste af den historiske gamle bydel.

Oprindeligt blev denne by grundlagt af etruskerne og var derefter en romersk koloni omkring 180 f.Kr. I romertiden fungerede Lucca som et vigtigt mødested for Julius Cæsar og Crassus. I løbet af det 19. århundrede blev Lucca erobret af Napoleon. I 1860 blev den en del af det Italien vi kender i dag. I dag er Lucca et populært turistmål og har tætte bånd til Pisa.

Hvordan overnattede du på rejsen?

Jeg havde bestilt liggeplads begge veje. Pga kort tid kunne jeg kun få plads i en 6 sengs kupe, det vil jeg ændre til næste gang jeg rejser. Jeg vil helst have plads i en 3 eller Max 4 Pers sovekupe.

Hvad kunne du godt lide ved den ferieform, hvor man rejser med tog?

Jeg kan godt lide det med, at man kan tage tingene i et roligt tempo og følge med og nyde landskabet mens man kører. Modsat et fly hvor man sidder lidt mere med skyklapper på. Udover det har jeg ofte mødt andre søde mennesker at snakke med, når jeg rejser med tog.

Hvordan bestilte du din togtur, og hvad kostede turen?

Jeg bestilte min tur gennem DSB og på nettet. Jeg ringede til DSB hvor jeg faktisk fik god service. Resten af turen bestilte jeg gennem Trenitalia.com. Turen kostede mig ca. 2000 kr. ialt. 

Kan du anbefale nogle restauranter og spisesteder?

Der er mange gode restauranter, og smag er forskellig, derfor kan det være svært at anbefale en restaurant, men en jeg godt kan anbefale er Ubaldo i Lucca, det er en rigtig traditionel Italiensk restaurant.

Et andet godt fif er at tage nogle af de lokale busser op i bjergene, for der ligger også mange gode restauranter. Ofte kan det være små huse der ikke ser ud af meget, men som laver forrygende mad.

Har du nogle råd til andre der skal ud at rejse med tog?

Mit råd kunne være at tage en havehynde, pude eller et pudebetræk med, da sæderne godt kan blive trættende at sidde på, når man sidder over så mange timer.

Hvordan kan togbranchen gøre det mere attraktivt at rejse med tog?

Det vil helt sikkert være mere attraktivt at rejse med tog, hvis det var muligt at undgå forsinkelser, eller hvis der var nogle mere direkte forbindelser, så man ikke skal have så mange skift. Tænk hvis man kunne hoppe på i Stockholm og køre helt til München eller Paris. Det vil helt sikkert også have stor betydning hvis/når sovevogns kupeerne bliver moderniseret… Jeg har set billeder af dem de ser ret dejlige ud.

Og så til sidst, hvis togrejser skal blive rigtigt attraktivt, så skal de kunne konkurrere med flypriserne.