Rejseforsikring til interrail

Rejseforsikring til interrail

Interrail og rejseforsikring

At rejse med Interrail er en oplevelsesrig måde at holde ferie på. Man har gode muligheder for at møde mange forskellige mennesker, og den fleksible rejseform indbyder til eventyr. Men det er en god idé at have styr på rejseforsikringen, når man rejser på tværs af hele Europa.

I samarbejde med rejseforsikringsguiden.dk giver vi dig derfor en guide til alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer, før du rejser med Interrail.

Sådan er du dækket med det blå EU-sygesikringskort i Europa

Det blå sygesikringskort giver dig ret til at modtage behandling fra det offentlige sundhedsvæsen, på lige vilkår med borgerne i det EU-land du besøger.

Hvert land har sine egne regler og betingelser, hvilket betyder at man i nogle lande skal betale af egen lomme, for at gå til lægen eller komme på hospitalet. Der kan også forekomme gebyr for transport med ambulance, som ikke er livstruende. Du kan læse mere om de specifikke takster og gebyrer for det blå sygesikringskort på styrelsen for patientsikkerheds hjemmeside.

Udover det, så skal du være opmærksom på at hjemtransport aldrig er inkluderet med det blå sygesikringskort, uanset hvilket land i Europa du befinder dig i. Det er udelukkende for egen regning, hvis du skal transporteres hjem til Danmark med lægeassistance.

Du skal også huske på, at det kun er offentlige læger og hospitaler, du kan modtage behandling hos. Der ydes ingen refusion for behandling du har modtaget fra private læger eller hospitaler.

Fordele ved at tegne en privat rejseforsikring

En privat rejseforsikring dækker meget mere end det blå sygesikringskort. For det første så er hjemtransport altid inkluderet, når du køber en rejseforsikring gennem et dansk rejseforsikringsselskab. Alle selskaber opererer med 24 timers callcentre, hvor der er danske medarbejdere. Her kan du altid få hjælp, hvis du står i en nødsituation i udlandet.

Udover det så inkluderer en privat rejseforsikring flere forskellige dækninger. De præcise dækninger og vilkår varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, og du kan også selv være med til at vælge hvilket niveau af dækning du ønsker. Nedenunder gennemgår vi de vigtigste dækninger, som altid bør være inkluderet i din rejseforsikring når du skal med Interrail.

Bagage og personlige ejendele

Når du rejser med Interrail, kan der være risiko for at blive udsat for tyveri. Hovedbanegårde er notorisk berygtede for at være tricktyvenes yndlingssted, og når man har alle sine ejendele på sig, er man et særligt eksponeret offer.

Sørg for at din rejseforsikring dækker dine personlige ejendele og bagage i tilfælde af tyveri eller røveri. Så kan du søge erstatning for de stjålne genstande, hvis uheldet er ude. Dækningen krisehjælp kan også være rar at have i denne situation, hvis røveriet har været særligt voldsomt. Bemærk at det er langt fra alle rejseforsikringer, der har bagagedækning inkluderet som standard.

Hvis du har en indboforsikring, så kan det være at den dækker dine ejendele på ferien. Her skal du blot være opmærksom på, at der ofte er fastsat grænser for hvor mange dage du er dækket, efter afrejse fra Danmark.

Forsinket fremmøde

Du har købt billet til toget og alt går efter planen, men pludselig bliver du forhindret i at nå din afgang. Det er ikke sikkert, at du kan få pengene igen fra jernbaneselskabet, men med dækningen ‘forsinket fremmøde’ er der hjælp at hente.

Med dækningen ‘forsinket fremmøde’ får du hjælp til at booke ny billet og eventuel overnatning, hvis du ikke kan komme afsted den samme dag. Der gælder nogle forskellige regler for hvornår dækningen træder i kraft, men det skal som hovedregel være en god og gyldig grund. Det nytter ikke noget, at du blot har sovet for længe.

Vælg altid et dækningsniveau der passer til rejsen

Der er mange flere dækninger at vælge imellem, når du køber din rejseforsikring. Det vigtigste du skal tænke på, når du vælger dit dækningsniveau, er hvilken type rejse du skal på. Du bør altid købe den bedste og bredeste dækning, når du skal være meget aktiv på din rejse og foretage dig mange ting. Det er ganske enkelt fordi, du øger din risiko for uheld og tilskadekomst.


Interrailrejse

Sådan planlægger du den perfekte interrailrejse (2023 guide)

Hvis du går og overvejer at tage på en interrailrejse i løbet af 2023, så er du kommet til det rette sted. Vi vil i løbet af denne artikel dele vores bedste råd og tips til at planlægge en succesfuld ...
Gå til artikel