Tysklands skjulte perler

Tysklands skjulte perler

Tysklands skjulte perler

Vores tyske naboers store byer lægger tit hus til danske turister, som vil have korte rejser men store oplevelser. De fleste af os har besøgt Berlin, Hamburg, Köln og de andre turistdestinationer i Tyskland, men landet har mange flere spændende – og undervurderede – rejsemål. Byer som nemt kan konkurrere hamle op med de typiske turistdestinationer. Det er ligemeget om man tager til Tyskland for at sightsee storbyen, tage på overlevelsesture, eller at man tager på jagt i den store tyske natur efter man har fået jagttegn – så har Tyskland virkelig meget at byde på!

Tyskland er en alsidig størrelse, og selvom mange af os hurtigt tænker på travle storbyer, har Tyskland masser af natur, skove, sol og strande at byde på. 

Vi giver dig her en lille oversigt og nogle af Tysklands skjulte perler.

togrejse til tyskland

Berchtesgaden

Tæt på den østrigske grænse ligger Berchtesgaden, hvor du med en relativt hurtig togrejse fra Danmark, kan opleve et af de vildeste bjergområder i Tyskland. Her finder du bjerget Watzmann, som rejser sig 2713 meter over havoverfladen og dermed tager titlen som det tredje højeste bjerg i Tyskland.

I området finder du den dybe gletchersø Königssee, som omkranses af stejle bjergsider og er 189 meter dyb. Vandet i søen er efter sigende så rent at man kan drikke direkte fra søen.
Før du stikker hovedet i vandkanten for at få en tår at drikke, skal du holde øje med rutebåden som sejler gennem søen. En tur med denne giver dig en fantastisk fornemmelse af de store bjerge som omkranser byen.

Er du til en historisk udflugt kan du tage til toppen af bjerget Kehlstein og besøge Hitlers sommerhus Kehlsteinhaus, også kendt som Ørnereden. Huset er bygget til Hitler som en 50 års fødselsdaggave. Byggeriet blev udført af KZ-fanger, hvoraf mange døde undervejs.

vinrejse tyskland

Bacharach

Nær Frankfurt og Mainz ligger den tyske by Bacharach, som med sine smukke bindingsværkshuse byder dig velkommen i idylliske omgivelser. Området omkring byen er udnævnt til UNESCOs verdenskulturarv, og strækker sig langs Rhinen fra Koblenz til Bingen. Fra Lorelei klippen kan du opleve en imponerende udsigt over Rhinen og de omkringliggende byer.

Er du til vinoplevelser er dette område et besøg værd for vinbønderne her står bag flere verdensberømte vine. På de stejle bakker omkring Bacharach dyrkes næsten udelukkende Riesling, så du er sikker på at kunne finde et godt køligt glas hvidvin til en varm sommerdag.

tysklands skjulte perler

Görlitz

Tysklands østligste by har en hel unik historisk værdi. Byen ligger på grænsen til Polen, og strækker sig faktisk ind over grænsen. Byens østlige del hedder derfor Zgorzelec og er polsk. Den østlige og vestlige del af byen adskilles af floden Niesse. Byen er fyldt med historiske bygninger og er som en af de eneste tyske byer sluppet helt uskadt fra Anden Verdenskrigs mange bombardementer. Det betyder at der står mere en 4.000 intakte historiske bygninger i byen, som gør at byens fremtoning er meget idyllisk. Denne idyl har tiltrukket mange Hollywood instruktører gennem årene, men allerede i DDR tiden blev byen brugt som filmkulisse.