Min første erfaring med interrail

Min første erfaring med interrail

Interview om interrail med Oliver Pegani Hedegaard Sørensen

Hvordan gik ruten?

Nice – Milano – Geneve – Lyon- Paris- Bruxelles – Amsterdam – Hamborg

Vi var først på ferie med familien i Sydfrankrig. Efterfølgende tog min kæreste og jeg videre på interrail. Vi rejste i 14 dage og brugte 8 rejsedage på vores interrail pass.

Hvordan overnattede I på jeres interrail?

Vi overnattede kun via AirBNB. Vi synes faktisk, at de priser vi fandt var ca. lige så billige, som nogle af de hostels vi havde kigget på. Desuden var det primært unge mennesker vi boede ved. Her fik vi også nogle gode oplevelser og tips fra nogle af værterne. De var også super flinke til at hjælpe os med finde rundt i byen, og komme med generelle anbefalinger til byen.

Nogle af stederne havde vi booket, inden vi tog afsted, og andre steder bookede vi mens vi var på farten.

Hvis I skal nævne nogle af de bedste byer og oplevelser på turen, hvilke vil I så fremhæve?

Hver enkelt by havde sit særpræg og sin charme, men hvis vi skulle fremhæve nogle af dem, ville det nok være Amsterdam Bruxelles og Milano, hvor vi havde nogle rigtige gode oplevelser.

Amsterdam er ligesom København en meget cykelvenlig by. Her lejede vi cykler, hvorfra vi cyklede rundt til alt. Bruxelles er også en rigtig hyggelig by, specielt kan det anbefales at komme lidt ud i forstæderne.

Milano var rigtig hyggelig, men også en anelse dyrere end de andre steder. Priserne i supermarkederne var dyrere, og det var nok det dyreste sted at bo, af alle de byer vi var i. Af steder at se i Milano kan anbefales Duomo Kirken. Udover det var det også meget sjovt at kigge på de eksklusive butikker (Prada, Gucci, Chanel osv.) også selvom vi ikke købte noget. I Milano kan det i øvrigt anbefales at downloade en app der hedder ATM Milano, som giver dig adgang til alle transportmuligheder i om omkring Milano.

Paris var selvfølgelig også en rigtig fed by at opleve, men vi døjede lidt med varmen, mens vi var dernede. Tilmed havde vi fået en lejlighed på 6. sal, hvor der ikke var nogen aircondition. Så vejret og aircondition kan af bitter erfaring være en god idé at tjekke, inden man booker en overnatning.

Lyon var også generelt en rigtig positiv oplevelse. Der var f.eks. en dejlig stor park (Parc de la Tete d’Or) med tilhørende gratis Zoo, minigolf osv. Den er absolut værd at se! Man kan med fordel leje cykler inde i parken, da den er ret stor. Udover det var der ret meget gang i bylivet, og det var ret sjovt at komme ud og feste med nogle af de studerende i byen.

Interral med kæresten
Louvre – Paris

Hvad kunne I godt lide ved den ferieform, hvor man rejser med tog?

Vi synes egentlig, det var en rigtig fin måde at rejse på. Specielt det at man kan se det flotte landskab forandre sig, mens man kører igennem. Herudover er det meget billigere, end hvis vi skulle have taget flyet eller leje en bil. Vi downloadede også en tysk app, der hedder Bahn. Den fungerer ligesom rejseplanen, og den virker i alle de lande, vi rejste igennem. På appen kan du så se, om du skal bestille pladsbillet etc. med de enkelte tog. Kan absolut anbefales.

Hvad var jeres bedste oplevelse på din interrail?

Det var helt klart at opleve så mange spændende byer på så kort tid. Desuden var det fedt at bo hos de lokale og tale med de lokale unge i byerne.

Kan I anbefale nogle restauranter og spisesteder?

Vi havde ikke gjort os de store kulinariske overvejelser inden vi tog afsted. Vi spiste enten på små lokale restauranter, ellers lavede vi selv maden hjemme i lejligheden.

Var der noget I ville ønske, I havde vidst inden I tog afsted?

Vi fik lidt stress over, at vi skulle have pladsreservationer på nogle af strækningerne, specielt i Frankrig. Vi bookede ca. en uge i forvejen, og det gik heldigvis fint.

Kunne I finde på at tage på interrail igen?

Ja det kunne vi godt. Hvis vi skulle gøre det igen, ville det nok blive Østeuropa, da det kulturelt er så meget anderledes.

Tilmed kan det sandsynligvis også gøres noget billigere end Vesteuropa.

Budget – Hvor mange penge brugte I på turen?

Vi brugte ca. 12.000 kr. hver. Dette var inkl. alt: Shopping, mad, overnatning, interrail pass osv.

Har du nogle råd til andre der skal på interrail?

Tjek det med pladsreservation inden I rejser. Tag tingene, som de kommer. I behøves ikke at have planlagt det hele hjemmefra. Følg jeres intuition, så skal det nok blive en god rejse


Find dine billetter her