Tag på vintur i Tyskland: De bedste vinregioner i Tyskland, du bør besøge

Tag på vintur i Tyskland: De bedste vinregioner i Tyskland, du bør besøge

Tag toget på vinrejse

Tag på vintur i Tyskland

Tyskland og vin er muligvis ikke noget, du tænker går hånd i hånd. Selvom de fleste tænker på øl, når Tyskland bliver nævnt, huser landet rent faktisk flere af verdens bedste vinproducenter.
Der er officielt 13 vinregioner i Tyskland, hvor du finder vine af høj kvalitet og naturskønne landskaber, der kan prale af at være nogle af landets smukkeste.

Oplev det bedste af vinregionerne i Tyskland og besøg nogle af de smukkeste og mest pragtfulde områder, som landet har at byde på. Den bedste måde at få en fornemmelse for tysk vin er ved at besøge vinområderne og smage vinen lokalt.

Mosel-Saar-Ruwer

Mosel-Saar-Ruwer er juvelen, når det kommer til den tyske vinindustri, da det er den mest populære. Vinregionen følger stien til den maleriske Mosel-flod med de fleste af sine vinmarker placeret på de stejle skråninger.

Mosel er også hjemsted for nogle af landets mest kendte vinfremstillingslandsbyer, herunder Piesport og Bernkastel, hvor sidstnævnte ligner noget fra et eventyr.

Rheingau

Rheingau-regionen er en af de mindste vinproducenter i Tyskland. På trods af dette er regionen stadig en vigtig Riesling-producent. Regionen producerer nemlig den bedste kvalitet af Riesling-druer med en frugtagtig citrussmag. Rheingau er også kendt for sin Spätburgunder, almindeligvis kendt i Frankrig som Pinot Noir.

Mittelrhein

Mittelrhein er en af Tysklands mindre vinregioner. Regionen følger Rhinen-floden mellem Bingen og Bonn. Vinproduktionen i Mittelrhein er domineret af hvidvinsorter såsom Riesling. Denne region kan ikke blot prale af at have nogle af de bedste hvidvine i landet, men også nogle af de mest spektakulære landskaber.

Baden

Baden er Tysklands længste vinregion, som dækker store dele af landet samt dele af Schweiz og Frankrig. Derudover er Baden også den tredjestørste vinregion i landet. Området er beskyttet af bjergene i Vogeserne og træerne i Schwarzwald, som gør det muligt at have et varmt klima. Dette hjælper i forhold til at opnå et fyldigere alkoholindhold i produkterne.

Sachsen

Sachsen er den mindste vinregion i Tyskland. Her oplever du en helt unik version af tysk vinfremstilling, der for det meste dyrkes af de enkelte landmænd og forbruges af lokalbefolkningen. På grund af dette er Sachsens vine ikke så nemme at komme forbi udenfor området. Det er især værd at besøge Dresden eller Meissen, som er to vigtige vinbyer.

Pfalz

Mere end 6.000 vingårde er beliggende i Pfalz, som er en anden stor vinregion i Tyskland. Pfalz er en charmerende region afgrænset af Haardt-bjergene og skovkæder med en pragtfuld udsigt over floden. Det er et meget naturskønt område, der er kendt for den tyske vinvej, som blev etableret i 1935.

Rheinhessen

Enhver med en smule kendskab til Tysklands vinindustri vil kende Rheinhessen, da det er landets største vinproducerende region. I Rheinhessen ligger en bugt, der omkranses af floderne Nahe og Rhinen samt bakker og skove. Regionen er især kendt for Liebfraumlich samt lette rødvine fremstillet af Dornfelder-druen. Her kan du smage lækre lokale tyske retter og nyde en fantastisk udsigt over endeløse vinmarker.

Den tyske vinhistorie

Vinens historie i Tyskland går helt tilbage til romerne, hvor de startede med at dyrke druer til vin ved Ahr, Mosel og Rhinen. I løbet af middelalderen var produktionen af vin stor i Tyskland, hvor det hovedsageligt var kirkens klostre, som stod for produktionen. Vin var på dette tidspunkt en meget populær drik blandt tyskerne.

Efter Napoleons invasion blev kirkens vinmarker solgt til private grundejere. Højdepunktet for den tyske vinproduktion kom i 1700- og 1800-tallet, hvor vinene fra Tyskland var lige så værdsat som vinene fra Frankrig. De nye ejere var meget kvalitetsbevidste og gjorde herved den tyske vin til en stor succes internationalt.

I det 19. århundrede blev de fleste lande i Europa, heriblandt Tyskland, ramt af vinlus, hvilket havde katastrofale konsekvenser for vinproduktionen. I lang tid var der intet at gøre, men alle de vinsorter, som blev ødelagt kunne til sidst genskabes. Nu var der endda flere sorter, så de tyske vine blev endnu mere spændende og mangfoldige.

I dag er Tyskland det ottende største vinproducerende land i verden, og selv om det domineres af hvidvinsproduktion, er der også mange fremragende rødvine.