[fullwidth background_color=”” background_image=”https://interrailguide.dk/wp-content/uploads/2017/04/togtur.jpg” background_parallax=”fixed” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center bottom” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”100″ margin_bottom=”100″ animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Historier fra interrail

[/fusion_text][/one_full][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”50″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][three_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Min Interrail tur

Skrevet af Nanna.
Vores rute: Dortmund-Brügge-Amsterdam-Zagreb-Dubrovnik-Budapest-Wien-Prag-Krakow-Berlin

Min folkeskoleveninde og jeg havde i mange år snakket om at rejse sammen. De seneste par år var vi blevet mere og mere hooked på idéen om Interrail, da det i vores øjne gav os mulighed for helt selv at bestemme hvordan vores rejse skulle være.
En grå tirsdag eftermiddag faldt snakken igen på Interrail. Min veninde var ny-uddannet og jeg selv havde en masse ferie, der skulle bruges. Så vi bestilte vores interrailpass, og så skulle vi så lige pludselig afsted!

Vi startede turen i Dortmund. Vi havde fundet et motel (RoadStop) på nettet, hvor vi kunne få lov til at sove i en “fængselscelle”, så da vi alligevel bare skulle sydpå, tænkte vi det kunne være et sjovt sted at starte.[/fusion_text][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Roadstop værelse i Dortmund[/imageframe][fusion_text]Vores “fængselscelle” på vores Hostel i Dortmund. En speciel, men fed oplevelse.[/fusion_text][fusion_text]

Dagen efter tog vi til Brügge i Belgien, hvor vi havde et par overnatninger. Brügge er en rigtig dejlig og hyggelig by. Vi var heldige med vejret, så vi var på kanalrundfart og lejede cykler en hel dag, hvilket klart kan anbefales.[/fusion_text][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Vi lejede cykler på interrail i Brügge[/imageframe][fusion_text]Vores lejede cykler i Brügge.[/fusion_text][fusion_text]Vi tog videre fra Brügge til Amsterdam, hvor vi havde en enkelt overnatning og tog herefter til München, også bare for en enkelt overnatning.
Vores næste planlagte stop var Zagreb – hovedstaden i Kroatien. På vej dertil kørte vi på den smukkeste togstrækning igennem en masse bjerge og floder.
Herefter kørte alt lidt af sporet – på grund af tekniske problemer med toget og herefter skift til bus og videre til et nyt tog, endte vi med at sove I Lljublana i Slovenien.[/fusion_text][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] interrail i bjergene[/imageframe][fusion_text]Heldigvis var udsigten god, da vores tog var gået i stå:-/[/fusion_text][fusion_text]Dagen efter ankom vi endelig til Zagreb, hvor vi ankom omkring formiddag. Vejret var lig med dansk sommervejr (altså når det er bedst), selvom vi var afsted slut marts.
Vi fandt (med lidt hjælp fra lokale) vores hostel, smed vores rygsække og snakkede med receptionisten om must-sees i Zagreb. Hun anbefalede blandt andet Museum of Broken Relationships og den store katedral. Begge steder kan helt klart anbefales!
Om aftenen fandt vi ud af, at vi ikke kunne komme med tog fra Zagreb til Dubrovnik, så vi fik bestilt busbilletter tidligt næste morgen. Busturen varede omkring otte timer og kostede omkring 150 danske kroner.
Vi havde booket os ind ved en familie, der boede lidt i midten af Dubrovnik, med kun 10 minutters gang til Old Town.
Vi boede der i fire dage og fik set en masse af hvad byen havde at byde på.
Blandet brugte vi en halv dag på øen Lokrum – et lille paradis med påfugle, gamle ruiner og smuk natur.
Vi tog også en cable-car til toppen af byen, hvor vi spiste aftensmad med den vildeste udsigt udover hele byen.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg en dag skal tilbage til Dubrovnik. Kan virkelig anbefales![/fusion_text][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Restaurant med udsigt over Dobrovnik Interrail tur[/imageframe][fusion_text]Aftensmaden blev indtaget med en fantastik udsigt over byen.[/fusion_text][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Den øde ø Lokrum ud for Dubrovnik interrail [/imageframe][fusion_text]Her sidder vi ved den ubeboede og fredede ø Lokrum ud for Dubrovniks kyst.[/fusion_text][fusion_text]Vi valgte at tage en natbus fra Dubrovnik tilbage til Zagreb for at spare en dag på transport og herfra videre til Budapest.
I Budapest fik vi bland andet prøvet Gellert-badet – helt perfekt til en dag med ren afslapning.
I Budapest var alting billigt. Maden, oplevelser og øllene! Jeg fik blandt andet tre små tatoveringer for ca. 350 danske kroner.
Efter et par dage i Budapest tog vi videre til byen Gyór til en overnatning og herfra videre til Wien.
Vi fik set Wien fra en “hop on – hop off”-bus, da de fleste ting havde lukket, da vi var der i en weekend.

Fra Wien gik turen til Prag, hvor vi havde tre overnatninger.
Vi fik set en masse af byen og fandt bl.a. Det Gule Marked, hvilket jeg IKKE kan anbefale. Et trivielt marked, hvor der sælges punge, ure, knive, billigt tøj og ubrugelige gadgets, som man kender fra andre markeder. Det eneste der lyser lidt op er deres grøntmarked. Brug hellere tiden et andet sted i byen!
Vi var også blevet anbefalet skydiving over Prag, men vejret var desværre ikke med os de dage vi var der:-/

Efter nogle skønne dage i Prag tog vi videre til Krakow, hvor vejret desværre heller ikke var det bedste. I Krakow prøvede vi bl.a. en guidet tur i en golf-vogn, hvilket er meget populært blandt turister i byen. En skør og sjov måde at se alle de historiske monumenter og områder i byen på, og kan absolut anbefales.
Jeg havde personligt aldrig tænkt på Krakow som en by, jeg havde et behov for at opleve, men efter at have været der, kunne jeg sagtens forstille mig at komme tilbage!

De sidste par dage blev brugt i Berlin, hvor vi fik shoppet og generelt nydt byen. Efter Berlin sluttede vi af i Flensborg, hvor vi var inde at se en håndboldkamp. Stemningen i hallen var fantastisk, og er bestemt en oplevelse værd.[/fusion_text][fusion_text]<< Find flere historier fra interrail[/fusion_text][/three_fourth][one_fourth last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Del din historie

Har du lyst til at fortælle om din interrailtur så er du velkommen til at sende den ind til os. Skriv din historie i formularen og del dine erfaringer med andre interrailere.

[contact-form-7 id=”262″ title=”Min historie form”][/fusion_text][/one_fourth][/fullwidth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *