Billig rejse med interrail
Billig rejse: Rejs billigt med interrail
Læs med her hvordan du gør din rejse billig med interrail. Interrail er den perfekte rejseform for dig som gerne vil opleve meget for få penge. Hvis du sørger for at følge nogle få principper er der store penge at spare uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten af din ferie.
Vi giver dig her de bedste sparetips til hvordan du får en billig ferie med interrail.
Overnat på et tog og spar penge
Når vi skal ud og rejse er vi vant til at pakke kufferten og tage i lufthavnen for at sætte os i flyet mod vores destination. Men der er faktisk en måde hvor du både kan spare penge på flybilletten og undgå at betale for en overnatning på din ferie.
Der kører mange nattog rundt i Europa. Mange nattog fungerer nærmest som et hotel på hjul. Du kan spise i restaurantvognen om aftenen, tage et bad i din kabine og slappe af i din seng om aftenen. Næste morgen kan du snuppe morgenmaden på toget mens du læser morgenens avis, inden toget triller ind på stationen. I mange nattog får man en lille velkomstpakke når du “tjekker ind” med snacks, vand og andre lækkerier.
Fordelene ved nattog:
– Rejs komfortabelt mens du sover
– Slip for udgiften til hotelovernatning og fly
– Kom frem til din destination frisk og udhvilet
– Du kan have større bagage med – i nogle tog kan du endda tage din bil med hvis du har lyst!
Priser for nattog
Priserne for nattog starter typisk omkring 30-50€ – det afhænger selvfølgelig af om du rejser på økonomi eller vil have en Deluxe kupé, hvor morgenmaden bliver serveret på sengen.
På denne måde sparer du en overnatning på et hostel/hotel. Ikke alene sparer du en overnatning, men du kan faktisk også komme veludhvilet frem til en ny by i et andet land.
Studiekort eller mimrekort
Hvis du har et studiekort, er det en god idé at tage det med på din ferie. Nogle steder kan der fås store rabatter når du er studerende. Mange seværdigheder tilbyder nedsat pris eller endda gratis adgang for studerende.
Er dit studiekort lige udløbet, kan det stadig være en god ide at tage med, da der muligvis kan hentes noget rabat. Vi har i hvert fald oplevet en del søde indgangs-kontrollanter som lukkede os ind på vores gamle studiekort.
Er du pensionist kan du også med fordel huske at tage et id med din fødselsdato på med. På samme måde som at studerende kan spare penge ved at vifte med studiekortet, er der også masser af steder, hvor du som pensionist kan spare penge.
Hold øje med hotellerne
Vi rejser som aldrig før og det betyder at der er pres på hotellerne for at virke attraktive. Derfor er der ofte kampagner, hvor du kan spare rigtig mange penge på hotelovernatninger.
Det kan også være en fordel at rejse uden for den normale feriesæson. Her står de fleste hoteller halvtomme, og der er derfor gode rabatter at hente.
Notér dine daglige udgifter på din telefon
Det kan godt være, at det virker lidt nørdet, men det kan være en god hjælp til at få et overblik over dine udgifter på turen. En billig rejse kan ret nemt opnås hvis du har sat et dagligt budget for dit forbrug hjemmefra.
Skriv dit forbrug ned på et stykke papir eller brug en app på din smartphone. Der findes rigtig mange budgetstyrings-apps som er gratis at downloade.
Weshare appen giver et super godt overblik, især hvis I rejser flere sammen og lægger ud for hinanden. Du kan også bruge Revolut, hvor du får en masse værktøjer til at styre dit forbrug, slipper for gebyrer og får gode aftaler på f.eks. rejseforsikring.
Backpack-rygsæk og bagage til interrail
Som nævnt tidligere i pakkelisteguiden, er det vigtigt også at have en god backpacker rygsæk eller rejsekuffert. Her vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vælg en, der sidder godt og ikke vejer for meget. Du vil blive glad for det i længden, da du får gået mange kilometer med den!
Søg evt. også på den Den blå avis eller Tradono, her kan der være billige alternativer.
Hvis du ikke er så meget for at gå ud og investere i en relativt dyr rygsæk, er der heldigvis hjælp at hente. Hos vandreshoppen kan du leje en rygsæk til din interrailtur. 14 dages leje koster 249,- og vi er stærkt begejstrede for konceptet her på siden.
Du slipper simpelthen for at lægge den store udgift til en god rygsæk, så længe du afleverer den tilbage når du er færdig med din rejse. Det kan især være en god metode for dig, hvis du er i tvivl om hvor mange gange du kommer til at bruge en stor rygsæk i fremtiden.
Ved at skære udgifter fra hist og her, som ved at leje fremfor at eje, kan du nemt få en billig rejse.
Pak kun det mest nødvendige når du skal afsted på din rejse.
Når man rejser et år, har man heller ikke tøj til et helt år med i kufferten. Det samme gælder for interrail. I øvrigt tilbyder mange hostels billige muligheder for at du kan få vasket tøjet.
Billig rejse med gratis attraktioner
Der skal selvfølgelig være plads i budgettet til at opleve noget, nu når du endelig er ude at rejse. De fleste byer har en masse gratis attraktioner. Mange af attraktionerne på din interrail kan være lige så fede, som dem du betaler dyrt for at se.
Når vi er ude og rejse billigt har vi en tommelfingerregel om at store flotte kirker for det meste er pænest udefra. Så der er ingen grund til at bruge penge på at se den indvendigt.
I mange byer findes der også lokale guider, der viser rundt. Du kan simpelthen komme på gratis guidede ture. Det ses dog gerne, at guiden får lidt i drikkepenge, når turen er slut. Du bestemmer dog helt selv beløbet. Vi har selv prøvet det i Rom, hvor vi blev vist rundt til alle mulige interessante steder, vi aldrig selv ville have fundet. Og så betalte vi kun ca. 35 kr.(!) for turen. Vores guide var tilfreds, og det var vi sandelig også!
Få overblik over dine udgifter til interrail
Interrail budget