Billig rejse: Sparetips til dit interrail budget

Læs med her hvordan du gør din rejse billig med interrail. Interrail er den perfekte rejseform for dig som gerne vil opleve meget for få penge. Hvis du sørger for at følge nogle få principper er der store penge at spare. Vi giver dig her de bedste sparetips til din interrail ferie.

Overnatte på et tog

Hvis du har en lang togtur foran dig, kan det være en god idé at vælge et late-night tog, som kører om natten. På denne måde sparer du en overnatning på et hostel/hotel. Ikke alene sparer du en overnatning, men du kan faktisk også komme veludhvilet frem til en ny by i et andet land. Det er dog vigtigt at huske at tage toget efter kl.19 fra det afrejsende land, da det ellers vil tælle som 2 rejsedage.

Studiekort

Selvom du har et dansk studiekort, er det en god idé at tage det med. Nogle steder kan der fås rabat. Er dit studiekort lieg udløbet, kan det stadig være en god ide at tage med, da der muligvis kan hentes noget rabat.

Notér dine daglige udgifter på din telefon

Det kan godt være, at det virker lidt nørdet, men det kan være en god hjælp til at få et overblik over dine udgifter på turen. Weshare appen giver et super godt overblik, især hvis I rejser flere sammen.

Backpack-rygsæk og bagage til interrail

Som nævnt tidligere i pakkelisteguiden, er det vigtigt også at have en god backpacker rygsæk. Her vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vælg en, der sidder godt og ikke vejer for meget. Du vil blive glad for det i længden, da du får gået mange kilometer! Søg evt. også på den Den blå avis eller Tradono, her kan der være billige alternativer.


Pak kun det mest nødvendige.
Når man rejser et år, har man heller ikke tøj til et helt år med i kufferten. Det samme gælder for interrail. I øvrigt tilbyder mange hostels billige muligheder for. at du kan få vasket tøjet.

Se efter hostels med vaskefaciliteter. Mange tilbyder denne service uden beregning.

Billige/gratis attraktioner

Der skal selvfølgelig være plads i budgettet til at opleve noget, nu du endelig er ude at rejse. De fleste byer har dog også en masse gratis attraktioner. Mange af attraktionerne på din interrail kan være lige så fede, som dem du betaler dyrt for at se.

I mange byer findes der også lokale guider, der viser rundt. Du kan simpelthen komme på gratis guidede ture. Det ses dog gerne, at guiden får lidt i drikkepenge, når turen er slut. Du bestemmer dog helt selv beløbet. Jeg har selv prøvet det i Rom, hvor jeg blev vist rundt til alle mulige interessante steder, jeg aldrig selv ville have fundet. Og så betalte jeg kun ca. 35 kr.! for turen. Min guide var tilfreds, og det var jeg så sandelig også 🙂


Få overblik over dine udgifter til interrail

interrail billig rejse

Interrail budget