Interrailpass regler

Hvem kan rejse på interrail?

Kort sagt kan alle rejse på interrail, så længe man er bosiddende i et EU land

Interrailpass sælge til:
Børn mellem 4-11 år
Unge der ikke er fyldt 28 år på passets første gyldighedsdag
Seniorer (60+)
Voksne

Kan man deles om et interrailpass?

Dit interrailpass er strengt personligt og kan ikke bruges af andre end den person, det er udstedt til. Interrailpasset er desuden kun gyldigt, når det vises sammen med pas eller lignende dokumentation.

Kan jeg tage mit barn med på interrail?

Børn rejser gratis i følge med en voksen, når de er under 12 år. Du kan maksimalt have to børn rejsende med på dit interrailpass. Dertil skal hvert barn have sit eget interrailpass. For Global pass gælder det at børn under 12, som rejser alene skal rejse på et “Ung til og med 27” pass.

Rejser jeg på 1. eller 2. klasse med mit interrailpass?

Interrailpasset er gyldigt til den klasse, der er angivet på billetten. Rejsende med pass til 2. klasse kan rejse på 1. klasse mod at betale differencen mellem 1. og 2. klasse.

Hvornår kan jeg bruge mit interrailpass?

Rejser kan påbegyndes kl. 00.01 på den første gyldighedsdag og skal være afsluttet inden midnat på passets sidste gyldighedsdag.
Interrailpasset er gyldigt i det tidsrum, der er skrevet på passet. Hvis passet er gyldigt i en række selvvalgte dage inden for en periode, skal den rejsende notere datoen for rejsedage i passets rejsekalender, før dagens første rejse påbegyndes.
Interrailpasset kan bruges fra midnat til midnat på den valgte dag. Påbegyndes rejsen efter klokken 19.00, skal næste dags dato noteres i rejsekaldenderen.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Rejsedatoen SKAL noteres i passets rejsekaldender, inden du stiger ombord på toget. Hvis rejsekalenderen ikke er korrekt udfyldt, er interrailpasset ugyldigt, og du kan blive opkrævet kontrolafgift på op til 50 euro.

Hvor gælder Interrail Global Pass?

Global Pass gælder på alle jernbanestrækninger, som drives af selskaber der deltager i Interrail Global Pass. Danske kunder, der har købt Global Pass i Danmark, har mulighed for én ud- og hjemrejse i Danmark.

Kan jeg få erstattet mit interrailpass hvis jeg taber det eller det bliver stjålet?

Hvis du taber, eller får stjålet dit interrailpass, udstedes der IKKE et erstatningspass.

Skal jeg købe pladsbillet til min interrail?

Du er ikke garanteret en siddeplads når du rejser med interrailpass. Vær opmærksom på at der i nogle tog er krav om pladsreservation. Dette gælder især nat- og lyntog.

Læs også…

interrail camping

Tips til interrail

interrail paris

Sparetips til interrail

interrail overnatning

Interrail overnatning