Tog til Basel

Tog til Basel

Tog til Basel

Basel er den tredjestørste by i Schweiz med masser af historie, der spænder over 2000 år. Den schweiziske by oser af kunst og kreativitet, hvilket gør Basel til en spændende destination for en lang række turister. Basel er ikke en kæmpe storby, så du kan tage af sted på en forlænget weekend og virkelig komme under huden og opleve alt, hvad byen har at byde på. Byen kombinerer et livligt centrum med smalle gader i den romantiske gamle bydel med museer i verdensklasse, historiske bygninger og moderne arkitektur. Alt sammen kan udforskes til fods på blot et par dage takket være de korte afstande. Der venter dig en overraskelse rundt om ethvert hjørne.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Tog til og fra Basel

Vil du opleve den maleriske by Basel, er der mulighed for at tage toget til byen. Der er flere daglige afgange med tog fra både København H og Aarhus til Basel, så du kan vælge lige netop den afgang, du ønsker. Det anbefales, at du taget dagstoget til Hamborg fra Danmark, hvorefter du skifter til nattoget. Nattoget kører direkte til Basel, som du ankommer til om morgenen. Alternativt kan du vælge at tage toget fra Danmark om morgenen, hvor du ankommer til Basel om aftenen. Her skal du blot skifte en enkelt gang i Hamborg. Rejsetiden er på cirka 12 timer fra København H, mens den er på omkring 11 timer fra Aarhus. Selve togturen er fantastisk i sig selv, da du vil opleve smukke landskaber ned gennem hele Tyskland.

Togforbindelser til og fra Basel

TilRejsetidAfgange per dag
Paris 3t 04m21
Strasbourg1t 20m 21
Colmar51m13
Milano 4t 12m38
Bern56m57
Zürich 53m94
Lucerne1t 02m56
Interlaken Ost1t 56m35
London7t 05m 18
Lyon 3t 22m 11
Zürich Lufthavn1t 09m78
Freiburg (Breisgau) Hbf38m42
Mulhouse19m9
Berlin 7t 03m25
Bruxelles5t 54m23
Frankfurt Hbf 2t 46m28
Hamborg 6t 29m28

Oplevelser i Basel

Udforsk den gamle bydel

Basels middelalderlige gamle bydel er en af de bedst bevarede af sin art i Europa. Byens mindre størrelse gør de charmerende gader til en fornøjelse at udforske til fods. Her vil du opleve det smukke Carnival Fountain, rådhuset, snoede gader, der fører dig til stille steder og meget mere. Der findes flere gratis walking tours i Basel, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil udforske den gamle bydel med en guide, der fortæller om byens historie.

Basel Münster

I hjertet af byen finder du Basels imponerende og fascinerende domkirke, som er et must- see på enhver tur til byen. Med sine røde sandstenvægge, farverige tagsten og to tårne pryder ingen anden bygning bybilledet i Basel på samme måde som domkirken.

Nyd kunst på Kunstmuseum Basel

Da Basel er en by, der er kendt for kunst, bør det ikke overraske, at en af de bedste oplevelser i byen er at tage på et kunstmuseum. Basel betegnes som værende kunstens mekka og har intet mindre end 40 forskellige museer. I Kunstmuseum Basel kan der findes den største og mest betydningsfulde kunstsamling i Schweiz. Museet rummer blandt andet en stor samling malet af Holbein-familien samt malerier fra det 19. århundrede af kunstere som Van Gogh og Cézanne. Der kan også findes kunstværker af Picasso og Braque. Kunstmuseum Basel er en af de ældste kunstmuseer i Europa. Er du kunstelsker, er det klart et sted for dig.