Tog til Karlovy Vary

Tog til Karlovy Vary

Tog til Karlovy Vary
(Karlsbad)

Tag med tog til den historiske kurby Karlovy Vary, også kendt under navnet Karlsbad, som får mere og mere opmærksomhed. Selvom det er en lille by, er det et oplagt rejsemål – og du kan nemt tage toget dertil.

I de fleste tilfælde skal du skifte tre eller fire gange undervejs, hvis du rejser fra Danmark, men turen kan stadig klares på en enkelt dag. Karlovy Vary er en kendt kurby, og der er mange klassiske seværdigheder. Desuden kan du hurtigt tage toget videre til andre spændende byer i nærheden, heriblandt Plzeň.

Bestil din billet her

Søg efter dine togbilletter og bestil online her. Efter bestilling vil du modtage din billetter direkte i en e-mail. Billetterne skal printes og tages med på din rejse.
Findes din ønskede rejse ikke i bookingsystemet, så send os en mail på kontakt@interrailguide.dk – Vi kan klare næsten alle ønsker.

Til og fra Karlovy Vary med tog

Den hurtigste måde at komme fra Danmark til Karlovy Vary med tog er ruten Aarhus/København – Hamborg – Berlin – Prag – Karlovy Vary. Der vil således være tre stop undervejs, hvor du skal skifte tog.

Alternativet er at tage fra Hamborg til Dresden og derefter køre videre mod den tjekkiske grænseby Decín, inden du endelig skifter til Karlovy Vary. Men her kører togene langsommere, og der er færre daglige forbindelser. Det er dog en mulighed, der kan overvejes, hvis du eksempelvis ønsker en lidt alternativ rejseplan.

Karlovy Vary er en forholdsvis lille by, så det vrimler ikke med forbindelser. Dog kan du besøge andre tjekkiske byer som Prag og Plzeň (hvor pilsneren jo kommer fra!) som begge er inden for overskuelig afstand.

Karlovy Vary ligger tæt på den tyske grænse, og en tur til Tyskland er ingen dårlig idé: Du kan for eksempel besøge byer som Dresden, Leipzig eller Nürnberg, der alle har gode ting at byde på, men som mange danskere ellers aldrig rigtigt får oplevet. Men husk også at tage dig god tid i Karlovy Vary – det er nemlig en by, som bedst egner sig til et længere ophold frem for bare en endags- eller weekendtur.

Togforbindelser til og fra Karlovy Vary

TilRejsetidAfgange per dag
Prag 3t 12m20
Johanngeorgenstadt1t 05m 6
Zwickau2t 24m19
München 3t 52m13
Nürnberg 2t 36m12
Frankfurt4t 50m13
Mariánské Lázně1t 20m19
Wien 3t 52m20
Leipzig4t 04m23
Cheb43m 23
Aue1t 51m 10
Schwarzenberg1t 37m8
Hamborg 7t 07m27
Bamberg3t 29m14
Dresden 3t 29m14
Berlin 5t 21m21
Chemnitz3t 32m25
Köln 6t 19m15

Det kan du opleve i Karlovy Vary

Trods et lille indbyggertal har Karlovy Vary meget at byde på. Der kommer da også mange rejsende til byen hvert eneste år, og det er forståeligt – der er nemlig mange ting at opleve.

Den årlige filmfestival i Karlovy Vary er et klart højdepunkt, men her er nogle af de øvrige ting, som du kan opleve hele året rundt

1. Et kurophold i Karlovy Vary

Karlovy Vary er først og fremmest kendt som en kurby. I gamle dage ville konger og rigmænd tage til byen for at bade i byens naturlige varme kildevand. Det kan stadig lade sig gøre i dag, da der er 13 forskellige steder i Karlovy Vary med varmt mineralholdigt vand – og som efter sigende har helbredende egenskaber.

Besøg for eksempel Mill Colonade som nærmest er et tempel, hvor du kan få en klassisk wellness-oplevelse. Mange hoteller faciliteter også kurophold: Tag et kig på Thermal Hotel, byens største overnatningssted, hvor de har en kæmpe udendørs pool som giver en flot udsigt over resten af byen. Du kan også besøge Grandhotel Pupp, et andet berømt spahotel, som var inkluderet i James Bond-filmen, Casino Royale.

2. Glasmuseet MOSER

Udover kurophold har Karlovy Vary også altid været kendt for sin glasproduktion.

MOSER er det bedste museum i byen. Det er et sted, som giver dig et fascinerende indblik i byens glasindustri, og hvor du kan se tusindvis af flotte eksempler på glas – og ikke mindst glaskunst. Vi anbefaler, at du booker en rundvisning på engelsk eller tysk, og at du køber et par glas med hjem.

3. Maria Magdalene kirken

Denne kirke er ikke bare en af de vigtigste attraktioner i Karlovy Vary, men faktisk i hele Tjekkiet. Maria Magdalene kirken anses for at være et af de bedste eksempler på den tjekkiske barokstil, som var enormt populær i 1700-tallet.

Indvendigt er der flot kunst, mange statuer samt adskillige religiøse artefakter. Kirken ligger helt centralt i byen, så den er nem at finde: Når du har set den, kan du passende udforske resten af centrum. Bygningerne i Karlovy Vary – selv de almindelige huse – er utroligt flotte. Mens nogle har den typiske barokarkitektur, ligesom kirken, er der andre, som er mere inspirerede af art nouveau. Karlovy Vary er en særdeles farverig by, og for fotografer er det en fantastisk destination at besøge.

Klimabelastning København – Karlovy Vary

tog til Karlovy vary
Graferne er delt op i klimaaftryk fra tog-, bil- og flyrejse. Tager du cyklen hele vejen udleder du intet CO2.